Dorpsraad Geffen met burgemeester Buijs en wethouder Peters

Arboretum is vol maar er is toekomst

8 februari 2018

Arboretum is vol maar er is toekomst Op zondag 18 februari 2018 zullen op het Arboretum in Geffen tijdens de achtste Boomplantdag de laatste 10 bomen de grond in gaan. Daarmee is het terrein vol.

Het terrein is vól. En nu?

Het bestuur van het Arboretum is samen met de gemeente Oss in een vergevorderd stadium om het terrein uit te breiden. “Ook de nieuwe samenwerkingsverbanden met Landschapsbeheer Oss en Landschapsbelang Maasdonk dragen bij aan mooie en waardevolle initiatieven”, aldus voorzitter Harry Peters. Mensen die zich aanmelden voor het planten van een boom komen voor nu op een wachtlijst te staan.

STA-stamtafel

Precies een jaar geleden werd door de leden van de Stamtafel een kastanjeboom geplant op het Arboretum. Al snel ontstond het idee een stamtafel op het Arboretum te plaatsen en dat is ook precies wat gaat gebeuren. Er wordt een STA-stamtafel vervaardigd uit de bomen van de Heesterseweg. Deze worden hiermee een nieuw leven ingeblazen, waaraan de stamtafelleden heerlijk kunnen ‘bomen over bomen’.

Boomplantdag meebeleven?

Vanaf half 10 is iedereen van harte welkom achter op het lager gelegen terrein op het Arboretum aan de Kerkesteeg. Om kwart voor 10 vindt de officiële opening plaats en om 10 uur zal de eerste boom de grond in gaan.

Meer informatie?

www.arboretumgeffen.nl