Tekst kleiner
Tekst kleiner
Tekst groter
Tekst groter

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

Luchtfoto van Geffen (foto: Gilbert van de Meulenreek)

Drukte in de Dorpstraat tijdens Effe noar Geffe

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

De dorpspomp, Geffen

De dorpsraad op de fiets zaterdag 11 april

6 april 2015

De gemeente Oss heeft Dorpsraad Geffen gevraagd om advies uit te brengen over het meerjarig programma voor groot onderhoud aan de openbare ruimte, het Integraal Uitvoeringsprogramma. Anders geformuleerd: in welke wegen, paden en pleinen moeten komende jaren zeker fors worden geïnvesteerd?

Heesterseweg

In een voorlopige reactie heeft de dorpsraad aangegeven dat de belangrijkste ingreep het opknappen van de Heesterseweg moet zijn. Deze weg is al jaren een hoofdpijndossier. Gelukkig heeft de gebiedbeheerder van de gemeente Oss dit al voor de opsplitsing van Maasdonk onderkend en is daardoor voor het compleet vernieuwen van de Heesterseweg en de fietspaden aan weerszijden van de weg een speciale bijdrage van het rijk beschikbaar gesteld. Ook kan de gemeente waarschijnlijk een subsidie in de wacht slepen voor het doortrekken van de fietspaden vanaf de Veldstraat tot de Papendijk.


Dorpsraad Geffen heeft aanvullend aangegeven dat ook werk gemaakt moet worden van de trottoirs in het centrum van Geffen. Wandelaars met kinderwagens en rollators moeten op veel plekken de weg op, omdat de stoep te smal is.


11 april op de fiets

Voor een complete inventarisatie van het wegonderhoud stappen de leden van Dorpsraad Geffen zaterdag 11 april op de fiets. Samen met de gebiedsbeheerder nemen we de onderhoudstoestand van de wegen in het dorp en het Geffense buitengebied op. Graag horen we van de Geffenaren welke straten of paden we zeker moeten bezoeken. Tips zijn welkom op info@dorpsraadgeffen.nl Bellen kan ook: 06-10351036.


  


Twitter AddthisGa terug naar het nieuwsoverzicht.