Tekst kleiner
Tekst kleiner
Tekst groter
Tekst groter

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

Luchtfoto van Geffen (foto: Gilbert van de Meulenreek)

Drukte in de Dorpstraat tijdens Effe noar Geffe

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

De dorpspomp, Geffen

Dorpsraad gaat voor veilig!

6 november 2018

Dorpsraad gaat voor veilig! De klok is verzet, de avonden worden langer en het is vroeg donker. Dorpsraad Geffen vindt dit een goede reden om twee acties te organiseren op het gebied van veiligheid.

Eerste actie: Fietsverlichting 

 

We zien heel veel fietsers (en helaas vooral jeugd) die hun verlichting niet aanzetten.

Vaak beseft diegene niet hoe kwetsbaar hij is. Daarom gaat de Dorpsraad samen met de fietsenzaken van Geffen, De Meulenreek en Tonny Jansen de fietsverlichting controleren op donderdag 15 november op de parkeerplaats van voetbalvereniging Nooit Gedacht. Daar waar mogelijk zal de verlichting ter plekke gerepareerd worden. Het doel van deze actie is om iedereen er bewust van te maken dat het heel belangrijk is er voor te zorgen dat de fietsverlichting het doet en dat deze ook voor en achter wordt aangezet. Elke Geffenaar is deze avond welkom tussen 19.00 en 20.00 uur.

 

Tweede actie: Buurtpreventie

 

In deze periode van donkere dagen neemt het aantal woninginbraken vaak toe. Naar jaarlijkse gewoonte neemt de Dorpsraad samen met de wijkagent en enkele buurtbewoners een bepaalde wijk van Geffen onder de loep. 

Dinsdag 20 november lopen we ’s avonds door Geffen en controleren op openstaande deuren, ramen en poorten. Het blijkt dat die vaak openstaan, als u even weg bent , of zelfs gewoon in de achtertuin of op de bovenverdieping bent. Deze actie wordt georganiseerd met als doel bewoners bewust te maken van het feit dat men onbewust inbrekers de gelegenheid geeft hun slag te kunnen slaan. We beginnen om 19.30 uur in sportcafé de Geer met een korte introductie van onze wijkagent.

 

Wilt u graag deelnemen aan een van bovenstaande acties of hebt u zelf goede ideeën of initiatieven om de veiligheid in Geffen te borgen laat het ons dan weten!

Aanmelden kan via email of telefoon (06-48459885).

U bent van harte welkom!!


Bron: foto wikipedia

Ga terug naar het nieuwsoverzicht.