Tekst kleiner
Tekst kleiner
Tekst groter
Tekst groter

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

Luchtfoto van Geffen (foto: Gilbert van de Meulenreek)

Drukte in de Dorpstraat tijdens Effe noar Geffe

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

De dorpspomp, Geffen

Geffen zet schouders onder Voorzieningenkaart 2030

28 september 2015

Geffen zet schouders onder Voorzieningenkaart 2030 Met een opkomst van zo’n tachtig dorpelingen kan de aftrap van het project voorzieningenkaart 2030 in Geffen de boeken in als een prima start. In mfa De Koppellinck hoorden de Geffenaren maandagavond 28 september hoe ze zelf een plan kunnen smeden voor de toekomst..

Welke elementen zijn van groot belang voor de leefbaarheid van het dorp en welke voorzieningen zijn er nodig om deze elementen onder te brengen? Het toekomstplaatje voor Geffen ziet er bepaald niet ongunstig uit, bleek uit de presentatie die het projectteam van de gemeente Oss gaf. Ook Geffen krijgt te maken met vergrijzing, maar de ontgroening blijft volgens prognoses beperkt en de bevolking krimpt tot 2030 niet, maar neemt juist toe tot 5000 inwoners.


Aan de inwoners die anno 2015 leven in het dorp de taak om het woonklimaat te borgen. Moet er een grote sporthal blijven of kan op termijn volstaan worden met een kleinere gymzaal? Moet er een nieuwe accommodatie worden gebouwd op een nieuwe locatie voor scouting en gilde of is er een slimmere, minder kostbare oplossing mogelijk?


Er volgen de komende maanden nog drie bijeenkomsten, waarin dorpelingen in werkgroepen verder werken aan de voorzieningenkaart. Begin volgend jaar hoopt wethouder Frank den Brok het eindproduct te kunnen presenteren aan de gemeenteraad.


Eén ding werd bij de aftrap duidelijk vastgesteld: de voorzieningenkaart is geen botte bezuinigingsoperatie. Geld dat bespaard wordt met het samenvoegen van voorzieningen, vloeit terug naar de gemeenschap. Mensen en activiteiten zijn immers belangrijker dan stenen en faciliteiten.Een sfeerimpressie van de avond is te vinden in het fotoalbum.


De data van de volgende bijeenkomsten staan in de agenda.


Meer (achtergrond)informatie volgt. Dus houd de website in de gaten!


Twitter AddthisGa terug naar het nieuwsoverzicht.