Geffenaar Frans van Uden Lid in de Orde van Oranje Nassau

26 april 2017

Geffenaar Frans van Uden Lid in de Orde van Oranje Nassau Frans van Uden heeft op woensdag 26 april 2017 een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Wobine Buijs reikte hem in het gemeentehuis de onderscheiding uit. Frans was één van de negen gedecoreerden in de gemeente Oss.

In 1983 namen Frans en zijn vrouw een jongen uit Polen op in hun gezin via de Stichting Vrienden van Polen. Jaarlijks bezocht Frans het gezin in Polen en nam hij ingezamelde spullen mee zoals kleding, fietsen en etenswaren. Daarnaast hielp hij de jongen om op meerderjarige leeftijd in Duitsland te kunnen studeren en zich te kunnen vestigen. In 2000 hielp hij hem ook om het graf van zijn in de oorlog gesneuvelde grootvader in Frankrijk te traceren.

Verder is Frans al jaren vrijwilliger bij de fietscrossclub Nuland. Hij realiseerde een kantinegebouwtje en sanitaire voorzieningen en verzorgde de verbouwingen, bardiensten en het onderhoud van de baan. Ook is Frans acoliet bij de parochie Heilige Maria Magdalena in Geffen.

Dorpsraad Geffen feliciteert Frans van harte met zijn Koninklijke onderscheiding.