Tekst kleiner
Tekst kleiner
Tekst groter
Tekst groter

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

Luchtfoto van Geffen (foto: Gilbert van de Meulenreek)

Drukte in de Dorpstraat tijdens Effe noar Geffe

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

De dorpspomp, Geffen

Gemeente Oss schaft leges evenementenvergunning af

22 februari 2017

Vanaf 1 januari zijn er geen kosten meer voor het aanvragen van een evenementenvergunning. Daarnaast staat er een nieuw digitaal aanvraagformulier evenementenvergunningen online.

Gemeente Oss heeft deze wijzigingen doorgevoerd om evenementen en het aanvragen van de vergunning nog beter te laten verlopen.


Geen kosten meer voor evenementenvergunning

Hiermee willen zij bereiken dat organisatoren altijd een evenementenvergunning aanvragen. Bij het behandelen van een evenementenvergunning wordt er namelijk gekeken naar mogelijke risico’s, waarborging van veiligheid en wordt omwonenden de gelegenheid gegeven om bezwaar te maken. De evenementen moeten op deze manier beter ondersteunt worden.


Nieuw digitaal aanvraagformulier

Er is een nieuw digitaal aanvraagformulier beschikbaar voor evenementenvergunningen in het digitaal loket van de gemeente Oss. Organisatoren kunnen voortaan volledig digitaal een vergunning aanvragen. Het nieuwe formulier is uitgebreider dan het oude. Daarmee worden aanvullende vragen achteraf voorkomen en kan het proces sneller verlopen. De gebruiker kan het aanvraagformulier bewaren en het aanpassen en opnieuw indienen in de volgende jaren.Ga terug naar het nieuwsoverzicht.