Tekst kleiner
Tekst kleiner
Tekst groter
Tekst groter

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

Luchtfoto van Geffen (foto: Gilbert van de Meulenreek)

Drukte in de Dorpstraat tijdens Effe noar Geffe

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

De dorpspomp, Geffen

Geslaagde jeugdbrandweerdag 2016

28 juli 2016

Geslaagde jeugdbrandweerdag 2016 Zaterdag 16 juli vond de jaarlijkse jeugdbrandweerdag plaats op het evenemententerrein bij molen De Vlijt. Een geslaagde dag die werd georganiseerd door de vrijwillige brandweer. Kijk snel verder voor de foto's..

Kinderen uit Nuland, Vinkel en Geffen hebben zich helemaal uitgeleefd op de 26ste jeugdbrandweer dag te Geffen. Recht tegenover de kazerne kropen ze door schuim, zigzagden ze met brancard en blusten een muur die in brand stond.
 
Na afloop heeft de brandweer een demonstratie gegeven met het hulpverleningsvoertuig. Er was een auto de sloot in gereden, die er vervolgens met het hulpverleningsvoertuig werd uitgetrokken. Tenslotte zagen de kinderen hoe 'makkelijk' het dak van een auto kan worden geknipt.
 
De winnende teams van dit jaar waren De boere harmpies (1ste), Koele kids (2de) en Megaspuiters 2 (3de). Zij mogen 9 september naar de kazerne komen waar ze een rondleiding krijgen van de echte brandweermannen.
 

Deelname aan deze dag is gratis voor de kinderen. Mede door een subsidie van de dorpsraad, maar vooral door de inzet van veel brandweerlui, vrienden en familie werd deze jeugdbrandweerdag wederom een succes. Mooi hé!


Foto's van deze dag vind je in het fotoalbum.Ga terug naar het nieuwsoverzicht.