Tekst kleiner
Tekst kleiner
Tekst groter
Tekst groter

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

Luchtfoto van Geffen (foto: Gilbert van de Meulenreek)

Drukte in de Dorpstraat tijdens Effe noar Geffe

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

De dorpspomp, Geffen

Asfaltering kruising Dorpstraat op verzoek van dorpsraad gestaakt

28 september 2016

Asfaltering kruising Dorpstraat op verzoek van dorpsraad gestaakt Het is veel mensen al opgevallen dat het kruispunt bij bakker Brands in Geffen vorige week is opgebroken, waarna het de volgende dag weer in de oude vorm is teruggelegd. Hoe heeft dat nu zo kunnen lopen?

De initiatoren van de snelfietsroute F59 hebben in de vakantieperiode besloten om het kruispunt van rood asfalt te voorzien. De kruising waar de F59 het Geffense centrum binnenkomt vonden zij onoverzichtelijk. Om duidelijk te maken dat de route linksaf de dorpstraat ingaat moesten de klinkers wijken voor het kenmerkende rode asfalt.


Helaas is door onvoorziene omstandigheden dorpsraad Geffen hiervan niet op de hoogte gebracht. Spijtig, omdat de dorpsraad van mening is dat het dorpshart vrij moet blijven van asfalt. De klinkers in de Dorpstraat en Kloosterstraat zijn van cruciaal belang voor de uitstraling van het dorp.


Tijdens de openbare vergadering van 21 september hebben de dorpsraadleden bij wethouder Gé Wagemakers alsnog aangedrongen om dit besluit terug te draaien. Wagemakers onderstreepte de uitleg van de dorpsraad en heeft daarop direct actie ondernomen. Hiermee is het karakter van het Geffense centrum behouden.


Achteraf gezien een vervelende situatie, maar beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.Ga terug naar het nieuwsoverzicht.