Tekst kleiner
Tekst kleiner
Tekst groter
Tekst groter

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

Luchtfoto van Geffen (foto: Gilbert van de Meulenreek)

Drukte in de Dorpstraat tijdens Effe noar Geffe

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

De dorpspomp, Geffen

PERSBERICHT: Tegel eruit, plant erin

19 juni 2018

PERSBERICHT: Tegel eruit, plant erin Heb je veel tegels in je tuin liggen en wil je helpen om de gemeente Oss groener te maken? Dan heb je nu de kans om een eerste stap te zetten. Lever zaterdag 23 juni een tegel in en je krijgt van ons een gratis plant! Waarom? Een groene omgeving is beter voor mens en dier.

Steeds meer wateroverlast

Nu het aantal hevige hoosbuien toeneemt, hebben steden en dorpen steeds vaker te maken met wateroverlast. Door de vele verhardingen kan het water niet snel weg en lopen riolen en straten over. Met allerlei nadelige gevolgen en een flinke kostenpost voor gemeente en inwoners. Omdat gemiddeld 40 procent van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren, hebben we ieders hulp nodig. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde maar vooral een groene samenleving!


Kom in actie

Lever één tegel of twee klinkers in samen met een waardebon en je krijgt van ons een gratis plant! Daarmee maken wij samen het begin om jouw omgeving te groener te maken. Je kunt de waardebon vinden op www.oss.nl/groen, in Oss Actueel en bij de balie in het gemeentehuis in Oss.


Wanneer:

• zaterdag 23 juni van 09.00 tot 17.00 uur

Locatie:

• Coppelmans Oss, Frankenbeemdweg 50 in Oss


Nodig ook je buren, vrienden en kennissen uit: hoe meer tegels we kunnen innemen en planten we kunnen weggeven, hoe beter. Je kunt kiezen uit drie soorten planten en

op=op.


Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Waterschap Aa en Maas. Samen zetten we ons in voor een groenere omgeving.Ga terug naar het nieuwsoverzicht.