Tekst kleiner
Tekst kleiner
Tekst groter
Tekst groter

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

Luchtfoto van Geffen (foto: Gilbert van de Meulenreek)

Drukte in de Dorpstraat tijdens Effe noar Geffe

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

De dorpspomp, Geffen

Snelfietsroute F59 opnieuw onder de loep

9 april 2015

Dorpsraad Geffen heeft zich mei vorig jaar publiekelijk gedistantieerd van het project F59, de snelfietsroute van Oss naar Den Bosch die in Geffen dwars door de kom voert. De dorpsraad vindt nog steeds dat deze route in Geffen een farce is en louter tot gevaarlijke toestanden zal leiden. 

Inmiddels lijkt ook het besef in Den Bosch en Oss door te dringen dat er iets mis is gegaan in de besluitvorming rond dit project. Raadsleden (in Oss Jolanda Schneider van het CDA) hebben vragen gesteld over het gebrek aan draagvlak in zowel Nuland als Geffen voor de F59.


Alternatieve route F59

Dorpsraad Geffen is daarop uitgenodigd voor een gesprek met de Osse wethouder Gé Wagemakers. Daar zijn de bedenkingen vanuit Geffens perspectief nog eens nadrukkelijk aan de orde gesteld. De wethouder meldde dat hij weinig mogelijkheden ziet om de F59-trein nu nog te stoppen, maar dat hij desalniettemin serieus gaat kijken naar alternatieven voor de route over de Kloosterstraat en Dorpstraat. Daarbij zal ook in beeld worden gebracht welke kosten er gemoeid zijn met de verschillende routes. Wordt vervolgd..  

Twitter AddthisGa terug naar het nieuwsoverzicht.