Tekst kleiner
Tekst kleiner
Tekst groter
Tekst groter

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

Luchtfoto van Geffen (foto: Gilbert van de Meulenreek)

Drukte in de Dorpstraat tijdens Effe noar Geffe

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

De dorpspomp, Geffen

Speeltuin de Klimop: Update

14 november 2018

Speeltuin de Klimop: Update Het houten speeltoestel in de Klimop is dit jaar afgekeurd en vervanging was de oplossing. Een groep enthousiaste buurtbewoners is samen met de gebiedsbeheerder Pascal Peters en de dorpsraad aan de slag gegaan. En nu willen we graag de gemaakte plannen presenteren!

Een eerste gedachte was uiteraard om van het beschikbare budget een nieuw groot toestel aan te schaffen. Maar na wat overleg en het bespreken wat we eigenlijk willen met de speeltuin kwamen we er achter dat we het budget wellicht beter kunnen splitsen over meerdere kleinere toestellen, om zo de speeltoestellen voor alle leeftijden meer uitdagend te maken. 

William van Herpen is vervolgens met deze ideeën aan de slag gegaan en kwam met een eerste opzet die uiteindelijk aan de basis staat van dit plan. Wat gaan we doen?

Ten eerste zijn het oude speeltoestel en de tafeltennistafel verwijderd. En op de plek van laatst genoemde zal het nieuwe speeltoestel komen, uitdagend voor kinderen van 4 tot 12 jaar en veilig voor jongere kinderen. 

Bij de ingang van de speeltuin wordt de zandbak vernieuwd en voorzien van een klein picknick setje om aan te spelen. Op het gras naast de zandbakkomt  een speelelement met aan de ene kant een bloemenwinkeltje en aan de andere kant een autogarage. Hier kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten.

Ook komt er een rekstok, we hebben van de experts (kinderen uit de buurt) mogen vernemen dat een speeltuin niet zonder kan! Verder worden diverse kleine speeltoestellen verplaatst.

In het plan van de 'Groene long' wordt gesproken over het ontmoeten in het groen hart van ons mooie dorp. Met deze gedachte wordt er centraal in de speeltuin een zithoek met bankjes gecreëerd en tevens geeft deze plek een goed zicht op alle hoeken van de speeltuin. Ook wordt het groen versterkt met hagen en een nieuwe boom.  

Door goed overleg met Pascal Peters (gebiedsbeheerder) bleek er uiteindelijk toch meer mogelijk dan we in eerste instantie dachten.


Een grove planning voor alle werkzaamheden is als volgt:


Wij denken dat met deze plannen speeltuin de Klimop weer een leuke, uitdagende en mooie speeltuin wordt voor alle kinderen in Geffen.Ga terug naar het nieuwsoverzicht.