Tekst kleiner
Tekst kleiner
Tekst groter
Tekst groter

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

Luchtfoto van Geffen (foto: Gilbert van de Meulenreek)

Drukte in de Dorpstraat tijdens Effe noar Geffe

De Zeldenrust, Geffen (foto: Rien van Wanrooij)

De dorpspomp, Geffen

Veel belangstelling voor glasvezel tijdens themabijeenkomst

15 november 2016

Veel belangstelling voor glasvezel tijdens themabijeenkomst Dinsdagavond werd er uitleg gegeven over de mogelijkheid voor glasvezel in heel Geffen. Bij een deelname van minimaal veertig procent wordt de snelle internetkabel kosteloos aangelegd. Onder de aanwezigen bleek er veel belangstelling.

De dorpsraad vindt het een goede ontwikkeling als er in heel Geffen glasvezelkabel wordt aangelegd. Door een alsmaar toenemend gebruik van internet in huishoudens is de vraag naar een hogere bandbreedte (internetsnelheid) steeds groter geworden. Glasvezel verhoogt de snelheid naar minimaal 500MBps.


E-fiber biedt Geffen nu de kans om glasvezel kosteloos tot in huis aan te leggen. Mits er minimaal veertig procent van alle huishoudens deelnemen. Binnenkort zal E-fiber in Geffen meer uitleg geven over de mogelijkheden en de voorwaarden.


Geffense Plas als evenemententerrein

Na de pauze werd er door de gemeente tekst en uitleg gegeven over het nieuwe conceptplan van de Geffense Plas als evenemententerrein. Een veelbesproken thema dat vooral bij omwonenden erg leeft.


Wethouder Gé Wagemakers kreeg veel kritiek op zijn plan om acht evenementen per jaar toe te staan, waarvan vier een dance event (met harde muziek) mogen zijn. Toch kwam er ook steun uit de zaal om ruimte te bieden aan festivals waar veel (Geffense) jongeren op af komen.


De gemeente zal een plan moeten maken waarin beide partijen zich kunnen vinden. De dorpsraad zal over het plan een advies uitbrengen. Hierin worden de standpunten van beide partijen meegenomen.


                           Drukbezochte themabijeenkomst in De KoppellinckGa terug naar het nieuwsoverzicht.