'Benieuwd naar BB'

Ja, er zijn er al meer geweest in Nederland. Maar wij in Geffen blijken toch echt de eerste van Nederland te zijn waar de gehele begroting inzichtelijk wordt gemaakt. Het wordt tijdens de Burgerbegroting duidelijk waar de 8,4 miljoen euro aan wordt besteed die de Gemeente Oss aan Geffen kwijt is. Zo'n verdeling lijkt mij iets wat langzaam zo gegroeid is. Of het is zo omdat ze het zo bij gemeente Maasdonk ook deden? En dit destijds gelijk moest zijn aan die andere twee dorpen?

 

Hoe vaak worden in het dagelijks leven geen dingen gedaan "omdat we dat altijd zo doen"? Dat is dan makkelijk, maar wat als je het geheel eens met een andere, nieuwe blik bekijkt? Dan kan er een boeiend proces ontstaan waar menig discussie gevoerd zal moeten worden. En er zal een resultaat uitkomen waar sommigen even aan zullen moeten wennen. Maar als het uiteindelijk beter is voor het geheel.......
Dat is een van de redenen dat ik zo benieuwd ben naar de burgerbegroting. En ik hoop dat ik niet een van de weinigen ben in Geffen. Ik hoop dat dit iets wordt waar wij als Geffen na afloop trots op zullen zijn, omdat we dit toch weer mooi met z'n allen hebben geflikt.
Dorpsraad Geffen heeft in dit gehele proces een stimulerende rol. En niet vanwege deze rol, maar puur als Geffenaar ben ik benieuwd naar de opkomst op de startbijeenkomst op 12 mei.

 

Ikzelf wil toch nog even de jeugdige Geffenaar oproepen om naar deze bijeenkomst te komen. Kom gewoon eens luisteren wat ze te vertellen hebben. Het gaat allemaal over ons dorp dus zo oninteressant kan het niet zijn. Natuurlijk is iedereen van harte welkom, maar persoonlijk zou ik het leuk vinden als ik heel wat nieuwe, jonge gezichten zie deze avond. En met jong bedoel ik mensen onder de 50 jaar.

 

Oei, over die laatste zin ga ik nog veel horen....

 

Michel van Nistelrooij

mei 2016

 

Terug naar Blogs

michel-van-nistelrooij.jpg

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.