BSOB verstuurt afvalstoffenheffing 2021 voor laagbouw in mei

Datum: 25-02-2021


BSOB verstuurt afvalstoffenheffing 2021 voor laagbouw in mei

Binnenkort krijgen alle inwoners van gemeente Oss de brieven voor de gemeentelijke belastingen 2021. Voor inwoners die in laagbouw wonen, zit de afvalstoffenheffing hier nog niet bij.  Dat komt omdat gemeente Oss op dit moment alle afvalcontainers vervangt. Als in mei alle inwoners de nieuwe containers hebben, dan komt de brief voor de afvalstoffenheffing 2021 voor laagbouw. Inwoners die in hoogbouw wonen krijgen in februari de brief voor de afvalstoffenheffing.


Tarieven 2021 bestaan voor laagbouw uit twee delen
In verband met het omwisselen van de containers bestaat het tarief voor laagbouw in 2021 uit twee delen.

  • Deel 1: 01 januari 2021 tot en met het omwisselen van de containers:  Alle inwoners betalen in deze periode het tarief van één 140L restafvalcontainer en één 140L gft-container. Het maakt niet uit of inwoners in deze periode een grote grijze container hadden. Inwoners betalen wel voor extra gft-containers die zij hadden/hebben.
  • Deel 2: vanaf de omwisseling tot en met 31 december 2021: Vanaf de omwisseling betalen inwoners het tarief dat hoort bij de afvalcontainers die zij  hebben ontvangen.   

Afval beter scheiden
De nieuwe tarieven zijn onderdeel van het nieuwe afvalplan van gemeente Oss. Gemeente Oss wil graag minder restafval per inwoner. Dat is nodig omdat restafval steeds duurder wordt en om aan de landelijke doelstellingen te voldoen. Daarom moeten inwoners hun afval beter gaan scheiden. Veel afval dat nu nog in de restafvalcontainer verdwijnt kan gescheiden worden ingeleverd. Daarom krijgen huishoudens met minder dan 6 personen verplicht een 140L restafvalcontainer. Kijk voor meer informatie over het nieuwe afvalplan op oss.nl/afval.


Bron: Gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.