De Elzenhoek behaalt als eerste kinderboerderij Topprestatiebadge Jogg-Teamfit

Datum: 26-05-2022


De Elzenhoek behaalt als eerste kinderboerderij Topprestatiebadge Jogg-Teamfit

Woensdag 1 juni om 14.30u reikt Irene Walk van JOGG-Teamfit de Topprestatiebadge voeding uit aan Natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoek. 

De Elzenhoek is daarmee de eerste kinderboerderij in Nederland die de badge behaalt.
De Elzenhoek ontvangt de badge, omdat zij het aanbod voor bezoekers van de boerderij gezonder hebben gemaakt. Zo zijn er gezondere keuzes te vinden in de snackautomaat en bij het ijsjesloket. Ook is er altijd gratis drinkwater verkrijgbaar. En de fruitschaal in de koffiehoek is vrijwel elke dag gevuld met gratis vers fruit.


Gezond en toch lekker

Vorig jaar is De Elzenhoek gestart met de challenge van TeamFit. Het terrein van De Elzenhoek is al 15 jaar rookvrij én alcoholvrij om zo het goede gezonde voorbeeld te geven aan kinderen.
De stap naar een gezonder assortiment aan eten en drinken was dan ook een logische.
Inmiddels is meer dan een derde van de producten in de snackautomaat en het ijsloket vervangen door gezondere keuzes (minder calorieën, vet en zout). Deze gezondere keuzes zijn te herkennen aan een speciaal groen logo. Ook is er altijd gratis drinkwater te krijgen en wordt de fruitmand in de koffiehoek elke dag gevuld met gratis fruit. Zo wil De Elzenhoek haar bezoekers inspireren en stimuleren om wat vaker te kiezen voor een gezondere keuze. Een locatie als een kinderboerderij is bij uitstek geschikt om de boodschap over gezonde voeding te laten landen. Daarnaast worden op het natuurcentrum al langer educatieve lessen gegeven over gezonde voeding, zoals de Soeples en boerderij op je bord.

Over JOGG-teamfit
Teamfit is een werkwijze van JOGG, een landelijke organisatie. In Oss zet een werknet van gemeente, maatschappelijke organisaties en bedrijven zich in voor een gezonde leefomgeving van kinderen en jongeren. Dit wordt ook wel de JOGG-aanpak (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) genoemd. Door de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken groeit de jeugd op tot een gezonde generatie.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.