Doe ook mee met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart!

Datum: 17-03-2024


Doe ook mee met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart!

Op zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag. In het hele land gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. Zwerfafval is niet goed voor de leefbaarheid van mens en dier. Dus vind jij een schone leefomgeving ook belangrijk? Help dan mee om je buurt op te ruimen.


Zwerfafval is schadelijk voor natuur, dier en mens. Wij proberen onze gemeente elke dag schoon te houden, maar we kunnen dat niet alleen. We kunnen jullie hulp heel goed gebruiken. Natuurlijk allereerst door zwerfafval te voorkomen, maar ook door het op te ruimen. Want we willen toch allemaal kunnen genieten van een schoon, gezond en groen Oss? Vind jij dat ook belangrijk? Help dan mee opruimen op 23 maart.

 

Opruimmaterialen nodig?
Met elkaar steken we de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden. Ook verpakkingen horen niet in het zwerfafval thuis. De meeste verpakkingen kunnen gerecycled worden als ze op de juiste manier worden weggegooid. Dus elke verpakking telt. Opruimmaterialen zoals afvalknijpers, hesjes, handschoenen en zakken kun je gratis lenen van gemeente Oss. Meer informatie hierover lees je op onze website: www.oss.nl/zwerfafval.


Voorjaarsschoonmaak

De Landelijke Opschoondag kun je zien als een gezamenlijke voorjaarsschoonmaak. De Opschoondag vindt elk jaar in de laatste week van maart plaats. Dus ga samen met je buren, gezin, familie, vrienden of alleen op pad!


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.