Dorpsraad betreurt besluit oranje kliko

Datum: 08-11-2020


Dorpsraad betreurt besluit oranje kliko

De gemeenteraad heeft besloten om voor een nieuwe aanpak van afval te gaan. Dit betekent o.a. dat de oranje kliko in Geffen weer gaat verdwijnen uit het straatbeeld en er voortaan losse zakken voor plastic, blik en drankkartons aan de straat moeten worden gezet. 


Verder is ook besloten om alle oranje kliko's op te halen. De Geffenaren kunnen deze terugkopen voor een bedrag van € 10, - op de gemeentewerf. De oranje kliko laten staan en de kosten vervolgens te berekenen zou voor te veel administratieve rompslomp zorgen.

 

De dorpsraad betreurt dit besluit en heeft hierover haar ongenoegen ook geuit bij de betreffende wethouder. Eerder is meermalen toegezegd dat de oranje kliko behouden zou blijven om zo plastic zakken te kunnen opslaan totdat deze op de ophaaldag aan straat worden gezet. De dorpsraad heeft, uit het dorp, hierop vele positieve reacties ontvangen. Nu er een praktische (eerst inleveren om vervolgens de kliko daarna zelf weer op te halen) én een financiële drempel wordt opgeworpen is de gedane toezegging flink versoberd. 

 

Een gemiste kans wat de dorpsraad betreft.

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.