Energie besparen in aanloop van de Week van het Geld

Datum: 01-03-2022


Energie besparen in aanloop van de Week van het Geld

Van 28 maart t/m 1 april is het de week van het geld. Met energie sparen bespaar je ook geld! Daarom hebben Oss Schakelt Door en Samen Slimmer met Geld drie rekensommen voor je gedaan. Je lampen, je wasmachine en je douche.


Samen rekenen
Passen deze sommen niet bij jou? Of wil je meer besparen? Er zijn meer plekken in huis waar je energie en dus geld kunt besparen. Plan een keukentafelgesprek met een energiecoach, dan bekijken jullie samen je hele huis. Aan je eigen keukentafel! Plan je een afspraak in maart 2022? Dan maak je kans op het Osse Monopolyspel.

 

Met ledverlichting kun je ruim €50,- per jaar besparen
Gloeilampen zijn bijna nier meer te koop, maar er in een gemiddelde Nederlands huishouden nog 11 gloeilampen en 13 halogeenlampen*. Als je die vervangt bespaar je ruim €50,- aan energiekosten (prijspeil 2021). Ook lampen die het nog doen, kun je dus beter vervangen.

 

Je kunt bijna €40,- per 100 wasbeurten besparen
Per 1 maart 2021 zijn er nieuwe energielabels voor wasmachines. A t/m G. Het verschil tussen A en G is bijna 40 euro per 100 wasbeurten!*
 
Bespaar 70 euro met 5 minuten douchen
Warm water kost per jaar alleen aan gas al € 315,-.* Gebruik de helft minder en je bespaart dus €150,-. Alleen met 5 minuten douchen in plaats van het gemiddelde van 9 minuten , bespaar je al €70,-!
 
Blijf ons volgen op de socials
Volg @ossschakeltdoor en @samenslimmermetgeld voor meer tips om geld en energie te besparen. 
 
Bekijk de actie van deze maand op: www.ossschakeltdoor.nl/besparingskalender 
 
*bron: Milieu Centraal


Bron: Gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.