Energie toeslag aanvragen

Datum: 23-10-2022


Energie toeslag aanvragen

De prijzen voor energie zijn hard gestegen. Huishoudens met een laag inkomen krijgen daarom een energietoeslag van de overheid. Het  gaat om € 1.300,-. Ook uitwonende studenten met energielasten kunnen de toeslag aanvragen. Het bedrag kan in 2022 één keer aangevraagd worden. 

Vraag de energietoeslag altijd rechtstreeks aan bij de gemeente.

 

Heeft u hier hulp bij nodig? Elke dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur kunt u ook terecht op het inloopspreekuur van sociaal raadslieden bij Ons Welzijn in de Koppelinck voor vragen/hulp.


Wat zijn de voorwaarden?

u bent 21 jaar of ouder
u woont in de gemeente Oss
u hebt een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning
u hebt een laag inkomen. In de gemeente Oss is een laag inkomen voor de energietoeslag* een inkomen dat niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm. Dit is netto per maand zonder vakantiegeld:
Samenstelling gezin                 vanaf 21 jaar tot aan AOW-leeftijd                  vanaf AOW-leeftijd
Alleenstaande of                       € 1.360,75                                                                 € 1.513,71

alleenstaande ouder 
Getrouwd of samenwonend € 1.943,93                                                                   € 2.050,54
* voor de andere minimaregelingen van de gemeente Oss geldt een percentage van 120% 

Wat moet u doen?

Nodig bij uw aanvraag:
Een PC of laptop (liever geen IPhone of IPad, want dan werkt het formulier minder goed).
De Digid inloggegevens van u en uw eventuele partner, of uw telefoon met DigiD app.
Uw gezinsinkomen van de maand vóór de aanvraagdatum. Zorg dat u de gegevens bij de hand hebt met daarop de netto maandbedragen.
Een kopie van een niet verlopen identiteitsbewijs van uzelf en uw eventuele partner (ID-kaart of paspoort, géén rijbewijs).
Een kopie van uw bankpasje of een kopie van een (digitaal) bankafschrift met daarop zichtbaar het rekeningnummer en de naam.
Voor het beoordelen van uw aanvraag is het belangrijk dat u de vragen op het aanvraagformulier volledig en naar waarheid invult. U voorkomt hiermee problemen.

Energietoeslag in 2023

De regering heeft bekendgemaakt dat er ook in 2023 een energietoeslag komt. Het is nog niet duidelijk hoe die eruit gaat zien. Zodra er meer over bekend is, leest u dat op deze pagina.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.