Feestelijke opening van speeltuin 'De Klimop"

Datum: 16-05-2019


Feestelijke opening van speeltuin 'De Klimop"

Op woensdag 15 mei is speeltuin 'De Klimop' feestelijk geopend door wethouder Johan van der Schoot. Na een half jaar van plannen maken en werkzaamheden is de speeltuin nu weer klaar voor vele jaren van speelplezier.


Van een afgekeurd speeltoestel tot een vernieuwde speeltuin.

Vorig jaar werd tijdens de jaarlijkse keuring het houten speeltoestel afgekeurd en was het na 15 jaar tijd voor iets anders. De gemeente Oss heeft ons toen benaderd om een groep betrokken buurtbewoners te zoeken die mee wilden denken over een nieuw speeltoestel. William van Herpen was in deze zelfde periode al op zoek hoe hij de gemeente moest benaderen over de onveilige situatie. En zo was 1 en 1 al snel 2. De werkgroep werd verder uitgebreid door Astrid Eikenaar en Milou van Herpen. Na enkele overlegmomenten met de werkgroep en ook regelmatig met onze gebiedsbeheerder Pascal Peters kwam er al snel een plan op tafel.

Het budget zou worden verdeeld over een groot toestel en diverse kleine speeltoestellen. De achterliggende gedachte was de speeltuin op deze manier geschikt te maken voor alle kinderen. Mede door het creatief meedenken van Pascal bleken er toch meer financiële middelen beschikbaar en kon ook het straatwerk en groen aangepast worden. Uiteindelijk heeft de speeltuin een andere indeling gekregen en kan hij weer jaren vooruit.

 

De heropening

Op een zonovergoten middag werd er lekker gespeeld onder het genot van een drankje en lekker zakje chips. Alle banken zaten vol met ouders die lekker van het weer genoten en het Geffense nieuws bespraken. Ook de kinderen van het Beertje waren van de partij. Om vier uur was het tijd voor een korte onthullingsceremonie, want de speeltuin is immers om in te spelen.

Rob Winkel bedankt namens de dorpsraad William, Astrid, Milou en de gemeente Oss voor de prettige samenwerking en de dorpsraad is trots op dit prachtige eindresultaat. Vervolgens onthult Johan van der Schoot het opgeknapte naambord boven de ingang van de speeltuin.  

 

Foto's klik hier (bron: thuisinhetnieuws.nl) 

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.