Gedeeld verdriet: lotgenotengroepen voor kinderen en jongeren bij ONS welzijn.

Datum: 08-11-2020


Gedeeld verdriet: lotgenotengroepen voor kinderen en jongeren bij ONS welzijn.

In november starten er lotgenotengroepen voor kinderen en jongeren die een dierbare zijn verloren. Als er iemand is doodgegaan die heel belangrijk is voor een kind/jongere, verandert plotseling het hele leven. Niets lijkt meer hetzelfde als daarvoor. Het kind/de jongere voelt zich vaak alleen, omdat er zoveel binnen in gebeurt dat het kind/de jongere niet kent. Allerlei gevoelens wisselen elkaar af, soms is men boos, dan weer verdrietig en het kan ook zijn dat een kind/jongere zich angstig, jaloers of schuldig voelt. Soms voel een kind/jongere niks terwijl hij/zij eigenlijk vindt dat je heel verdrietig zou moeten zijn. Kortom, het is een grote warboel en dit noem je rouwen.


Lotgenoten
In een lotgenotengroep ontmoet men andere kinderen/jongeren en is men niet de enige met zo’n groot verlies. Er zijn nog meer kinderen/jongeren die iemand kwijt zijn geraakt door de dood. Het kan fijn zijn om met anderen samen te zijn die bijna hetzelfde hebben meegemaakt. En hopelijk voelen de kinderen en jongeren zich dan niet meer alleen in het verdriet.
 
In de lotgenotengroep kom je elkaar tegen. We vertellen elkaar ons verhaal, we luisteren naar muziek, we lezen verhalen en gedichten voor, we schrijven, tekenen en schilderen. Het allerbelangrijkste is, dat er aandacht en tijd is voor de kinderen en jongeren, dat we het goed hebben met elkaar en dat er een plek is voor degene die er niet meer is.
 
Gedeeld verdriet
Kennismakingsgesprekken zijn op 5 & 12 november. De groep start op 19 november. Vervolgdata:
26 november, 3 december, 10 december, 7 januari, 14 januari, 21 januari en 28 januari. Alle bijeenkomsten zijn van 15.00-16.30 uur. Is Oss voor kinderen van 9-12 jaar en in Uden van 12-18 jaar. Wijzigingen voorbehouden naar gelang aantal deelnemers en leeftijd deelnemers.
 
Aanmelden
Centrum Jeugd & Gezin Maasland (088 3742526) – Centrum Jeugd & Gezin Meierijstad  (0413  381060) Wegwijzer Jeugd Uden (0413 281911). Meer informatie is te vinden op de websites van Centrum Jeugd & Gezin en op www.ons-welzijn.nl.
 
ONS welzijn is er voor iedereen met een vraag op het gebied van meedoen, opvoeden en opgroeien, wonen, financiën of zorg die deze niet alleen kan beantwoorden. Ook zijn we er voor mensen die hun talent willen ontdekken en inzetten voor hun omgeving. ONS welzijn werkt in de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Oss, Uden en Meierijstad.


Bron: ONS Welzijn

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.