Gemeente Oss doet mee aan Orange the World

Datum: 26-11-2022


Gemeente Oss doet mee aan Orange the World

Oss zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen. De gemeente sluit zich aan bij de internationale campagne ‘Orange the World’. Van 25 november tot 10 december kleurt het Osse gemeentehuis en De pillenstrip bij het NS station oranje. Ook wappert de Orange the World vlag voor het gemeentehuis. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.


Orange the World

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45%. Orange the World is een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze start op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en stopt op 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

 

Preventie: Iedereen kan helpen geweld te voorkomen
Het thema in 2022 in Nederland is preventie. Bij de aanpak van geweld ligt de nadruk vaak op signalering, melding en hulpverlening. Zaken van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld. Door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is om niet alleen vrouwen en meisjes, maar ook juist mannen en jongens te betrekken.

 

Twee activiteiten in Oss

Lilian Tan organiseert in Oss twee activiteiten voor dit thema. Dat doet zij samen met Soroptimisten Oss en Global Goals Oss. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

 

Bijeenkomst Wereldvrouwen
Vrouwen uit verschillende landen komen bij elkaar op hun gebruikelijke zangochtend. Nu staat het thema “Ik ben medestander, jij ook?” centraal. Ze bespreken wat je zelf kunt doen om geweld tegen te gaan. Dit jaar is de uitnodiging om medestander te worden speciaal gericht aan mannen. Ook zij zijn van harte welkom!

Wanneer:         Vrijdag 25 november om 10.00 uur
Waar:               Wijkcentrum de Haard - Brederostraat 46, Oss

 

Pop-up Choir
Met Pop-up Choir samen zingend vorm geven aan de campagne. Zingen verbindt mensen in tegenstelling tot geweld. Pop-up Choir is het grootste en bekendste inloopkoor van Nederland. De drijvende krachten hierachter, Maarten Bos en Tijmen de Koning, komen uit Amsterdam om dit evenement in Oss te begeleiden.

Wanneer:         Maandag 28 november om 19.30 uur
Waar:               @Paulus - Oude Litherweg 2, Oss

 

Ik ben #medestander
De organisatie van Orange the World nodigt iedereen uit om onderdeel van de oplossing te worden. Dat kun je doen door medestander in de strijd tegen geweld te worden en de #medestanderpledge te tekenen op www.orangetheworld.nl. Hiermee geef je aan dat je je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden. Als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega.

 

Meer weten?

Meer informatie over de campagne vind je op www.orangetheworld.nl.

 

 

Deze campagne draagt bij aan deze Global Goals:

global goals


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.