Gemeente Oss organiseert inkoopacties energiebesparing

Datum: 01-02-2022


Gemeente Oss organiseert inkoopacties energiebesparing

Energie besparen is voor iedereen anders. Kleine aanpassingen in je gedrag is gratis en levert meteen besparing op. Er zijn ook kleine energiebesparende maatregelen te koop. En je bespaart nog meer met waterzijdig inregelen of een warmtepomp. Gemeente Oss heeft twee acties opgezet om inwoners te helpen bij de vraag of één van deze oplossingen bij hen past.


Waterzijdig inregelen
Met waterzijdig inregelen breng je je cv-installatie in balans. Het warme water wordt dan beter verdeeld over alle radiatoren, waardoor alle ruimtes in de woning even snel verwarmd worden. De cv-installatie is zuiniger in gebruik waardoor je zo’n 15% kunt besparen op je energieverbruik. Waterzijdig inregelen kan alleen een installateur voor je doen. Daarom heeft gemeente Oss een inkoopactie met Kemkens georganiseerd.

 


 
Doe de check of waterzijdig inregelen bij jou past
Normaal gesproken kost waterzijdig inregelen gemiddeld tussen de €300, en €500,-. Dit is afhankelijk van het aantal radiatoren in je huis. Door de subsidie van de gemeente Oss kost het waterzijdig inregelen nu, voor de eerste 100 deelnemers, slechts €50,-. Ga naar www.ossschakeltdoor.nl/waterzijdiginregelen en check of jouw woning mee kan doen.
 
Iedereen die de check doet in februari, maakt kans op een cadeaubon van Bijenteeltmuseum - imkerij EcoPoll t.w.v. €40,-.

 

Past een hybride warmtepomp bij jouw huis?
Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en neemt een groot deel van het verwarmen van de woning over. Je bespaart hierdoor flink op je gasverbruik en energiekosten. 
 
Gemeente Oss heeft het Regionaal Energieloket gevraagd om inwoners vrijblijvend te adviseren over warmtepompen en een inkoopactie te organiseren. De technische adviseurs van Regionaal Energieloket hebben een installateur uit de regio gekozen voor de inkoopactie. Door met je buurt in te kopen, ontvang je een scherp aanbod.
 
Online informatieavond op 7 maart 19:30
Tijdens de online informatieavond vertellen we alles wat je verder moet weten over de hybride warmtepomp. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat kost de hybride warmtepomp en wat levert deze op qua besparing? Maakt een warmtepomp geluid? Welke subsidies zijn er? Ook vertellen we meer over de inkoopactie.
 
De gemeente, Regionaal Energieloket en de installateur zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Ga naar www.ossschakeltdoor.nl/warmtepomp en meld je aan voor de bijeenkomst.
 
Oss Schakelt Door
Waterzijdig inregelen en een warmtepomp is niet geschikt voor iedere woning. Daarom zijn er ook andere maten van energie besparen. Wat past bij jou? Volg Oss Schakelt Door op o.a. Social Media voor tips en verhalen uit gemeente Oss. www.ossschakeltdoor.nl/welkemaatpast 


Bron: Gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.