Gemeente Oss tekent NVVK-convenant voor betere hulp bij schulden

Datum: 29-03-2023


Gemeente Oss tekent NVVK-convenant voor betere hulp bij schulden

Wethouder Jacco Peter Hooiveld van de gemeente Oss en Ruud van den Tillaar, bestuurslid van NVVK, de branchevereniging voor financiële hulpverlening, tekenden vandaag het NVVK-convenant Lokale Overheid. Dit gebeurde op de eerste dag van de Week van het Geld. De NVVK heeft dit convenant opgezet om schuldhulpverlening op gemeentelijk niveau efficiënter te regelen. Gemeente Oss is de eerste gemeente in Noord-Brabant die het convenant ondertekent


Wat houdt het NVVK-convenant Lokale Overheid in?

Gemeenten helpen inwoners wanneer die schulden hebben, maar zij zijn vaak ook een van de organisaties waar de inwoner schulden heeft. Het convenant regelt dat de gemeente in haar rol van schuldeiser snel meewerkt aan schuldregelingen. Het bevat onder andere de volgende afspraken:

- tijdelijk pauzeren van de incassomaatregelen voor inwoners die hulp vragen

- bij voorbaat akkoord gaan met betalingsvoorstellen die de schuldhulpverlener doet.

 

Meer tijd voor vervolg

Het convenant zorgt voor schuldenrust bij de inwoner. Daardoor kan deze samen met de schuldhulpverlener sneller aan een oplossing werken. Incassokosten lopen niet meer op en voor de schuldhulpverlener ontstaat meer tijd om de problematische schulden op te lossen.

 

Wethouder Hooiveld: ‘Ik vind het belangrijk dat inwoners met schulden zo goed mogelijk worden geholpen. Inwoners die schulden bij de gemeente hebben, kunnen we rust en duidelijkheid verschaffen. Dit convenant zorgt daar mede voor, doordat we de incasso’s tijdelijk pauzeren en mee werken aan schuldregelingen.’

 

Alle lokale overheidsschuldeisers kunnen aansluiten

Alle lokale overheden en uitvoeringsorganisaties kunnen het NVVK-convenant gebruiken: gemeenten, waterschappen en samenwerkingsverbanden op het gebied van belastingheffing of sociale kredietverlening. ‘We streven ernaar dat al deze partijen aanhaken. Werken met de NVVK-convenanten maakt schuldhulpverlening efficiënter, waardoor we meer tijd houden voor waar het echt om gaat: duurzaam perspectief bieden op een financieel gezonde toekomst’, aldus NVVK-voorzitter Marco Florijn. 

Gemeente Oss ondertekent NVVK convenant


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.