Gemeente Oss verkoopt monumentaal pand Groene Engel aan stichting

Datum: 06-04-2023


Gemeente Oss verkoopt monumentaal pand Groene Engel aan stichting

Het historische pand aan de Kruisstraat 15 in Oss is het huis voor het cultuurpodium Groene Engel en de stadsbrasserie Marie. En voor zorgorganisatie Dichterbij. Gemeente Oss draagt vandaag het eigendom, beheer en het onderhoud van dit pand uit 1912 officieel over aan de stichting ‘beheer en exploitatie onroerend goed De Groene Engel’.


Groene Engel weer vleugels geven

Dit rijksmonument, met zijn mix aan commerciële horeca, publieke cultuur en maatschappelijke dienstverlening, is een complex pand om de verhuur goed te regelen. De gemeente heeft veel petten op voor dit pand en de gebruikers. De gemeente is namelijk zowel eigenaar, onderhoudsplichtige als verhuurder. En vergunningverlener, handhaver, subsidieverstrekker en publieke belangenbehartiger. Door de overdracht van het monumentale pand aan een derde partij zijn deze verantwoordelijkheden beter gescheiden.

 

Wethouder Dolf Warris: ‘We zijn blij dat we een partij hebben gevonden voor wie het zorgvuldig beheer en behoud van ons monumentale erfgoed in Oss voorop staat. We hebben goede afspraken kunnen maken voor het behoud van het cultuurpodium op deze prachtige plek. Het cultuurpodium kan het pand voor langere tijd blijven gebruiken. Ook is afgesproken dat de stichting de huurders bij wijzigingen betrekt’.

 

De stichting, die bestaat uit de Osse ondernemers A. Kemkens, F. Kemkens, D. Bos en P. Taylor Parkins, wil het monumentale pand weer vleugels geven.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.