Gemeenteraad Oss besluit in december over windmolens in de Duurzame Polder

Datum: 24-11-2020


Gemeenteraad Oss besluit in december over windmolens in de Duurzame Polder

Is de polder tussen Oss en ’s-Hertogenbosch geschikt om met windmolens en zonnevelden te werken aan een duurzame wereld? Eerder zei de gemeenteraad in ’s-Hertogenbosch al JA tegen de plannen voor grootschalige energieopwekking in het Rosmalense en Nulandse deel van de Duurzame Polder. Op 17 december besluit de Osse gemeenteraad over het Lithse en Geffense deel. Afhankelijk van de besluiten van beide gemeenteraden en duidelijkheid over de rol van de provincie buigen de gemeenten en provincie zich over het vervolg.


Meekijken en inspraak
De gemeenteraad van Oss behandelt de Verkenning Duurzame Polder in de adviescommissie Ruimte op 3 december en de Raadsvergadering van 17 december. Beide vergaderingen starten om 19.30 uur en zijn voor iedereen live te volgen via deze link. Vanwege de Corona maatregelen kan er geen publiek aanwezig zijn bij de vergaderingen.
 
Voor bewoners en andere betrokkenen is er op beide data de mogelijkheid om in te spreken.Voor meer informatie over de inspraakmogelijkheden kunt u terecht bij de Raadsgriffie via raadsgriffie@oss.nl.


Bron: Nieuwsbrief Duurzame Polder

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.