Gratis vogelkastje via Geffen Groen

Datum: 27-02-2020


Gratis vogelkastje via Geffen Groen

Na de projecten "de groene long" en "het Geerpark" is het dit voorjaar tijd voor het volgende project om het groen en de natuur in de kern te versterken. Dit project zet in op het versterken van de vogelpopulatie door het ophangen van vogelkastjes. 


Vorig jaar heeft een club enthousiaste Geffenaren, voor een tweede keer, een fors geldberag gewonnen in de "Praktisch alles groen" wedstrijd van de gemeente Oss. Met deze bedragen is de groenverbinding tussen de Lambertusstraat en Elzendreef erg verfraaid en versterkt. Het verwaarloosde crossbaantje is verandert in een heus park en is niet meer terug te herkennen.

 

Dit voorjaar wordt de volgende stap gezet. Met dit project wil de werkgroep een bijdragen leveren aan meer vogels in de buurt, want dat kan ook weer helpen tegen o.a. de eikenprocessierups. Daarom zijn er vogelhuisjes gekocht, die opgehangen kunnen worden in straten, plantsoenen en tuinen.

 

Woon je in Geffen en heb je belangstelling voor zo'n gratis vogelhuisje, waar mezen en vinken een nest kunnen maken, laat het de werkgroep dan weten.

Mail je verzoek naar jvanvucht@ziggo.nl


Bron: Torenklanken (no. 4 2020)

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.