HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

Datum: 24-05-2024


HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal! Uw redactie is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.


Samenwerking HAS green academy en gemeente Oss

HAS green academy is één van de belangrijkste agrifood-opleiders in Nederland. Tien jaar geleden gingen de gemeente Oss en HAS green academy de allereerste samenwerking aan. Dat was met het onderzoek Samen sterker in Agrifood. Deze samenwerking was zo geslaagd dat HAS green academy de gemeente Oss vroeg om in Oss de allereerste HAS minor te ontwikkelen. Dat werd de HAS Bachelor Class Oss.

Vijftig studenten kwamen in september 2014 naar Oss en werkten een Duurzame voedselvisie 2040 uit. Ze deden dat onder begeleiding van acht betrokken agrifoodondernemers. De studenten presenteerden vol trots hun eindresultaat in een volle Lievekamp voor meer dan 250 ondernemers en organisaties. Dankzij de HAS Bachelor Class won de gemeente in 2015 de HAS Award in de categorie Duurzame samenwerking.

 

De daaropvolgende jaren hebben HAS, Osse ondernemers en gemeente Oss in tientallen projecten samengewerkt. Mooie voorbeelden zijn de HAS Minors Circulaire economie, Dag van de duurzame verpakking en het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss.

 

Jong talent

Het aantrekken van jong talent voor de sector Agrifood is belangrijk. We zijn er trots op dat in tien jaar tijd 350 HAS studenten de mogelijkheid hadden om hun kennis toe te passen bij ruim 60 ondernemers. Zo stimuleren we duurzaamheid en innovatie bij onze agrifoodbedrijven. En laten we jong talent zien hoe inspirerend onze bedrijven zijn.

 

Agrifood topsector in Oss

Agrifood is een van de topsectoren van onze Osse economie. Voedsel is eeuwenlang in ons DNA geworteld. Alle schakels in de voedselketen zijn gevestigd in onze gemeente. Van horeca, producenten, verpakkers, logistiek tot inspirerende burgerinitiatieven. Tijdens het Agrifood Oss Diner brengen wij ondernemers, organisaties en voedselinitiatieven samen. Om te praten over een duurzame toekomst van ons voedselsysteem.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.