Het puberbrein, alcohol & drugs (UPDATE)

Datum: 18-09-2019


Het puberbrein, alcohol & drugs   (UPDATE)

LET OP! DEZE BIJEENKOMST IS GEANNULEERD. IN 2020 WORDT EEN NIEUWE DATUM GEPRIKT VOOR DIT EVENEMENT. Pubers, jongeren, alcohol&drugs en ouders, het is een lastige combinatie. De puber wil ontdekken en proberen en de ouders vinden het vooral moeilijk. De ene zegt ja, de andere nee. Maar wat is slim en verstandig? 


Een drankje pakken op z’n tijd is lekker en gezellig; de meeste ouders zullen dat beamen.
Experimenteren met andere drugs!? Hoe bereid je als ouder je kind hierop voor? Moet je dat ‘pleziertje’ dan ook niet gunnen aan onze kinderen van 13 tot en met 23 jaar oud?

 

“Wat is er mis mee met een drankje op z’n tijd? Wij begonnen ook al op ons 15de te drinken en kijk...wij staaner nog fris en fruitig bij”. U kent de verhalen vast. Aan menig keukentafel, feestje gaat het over alcohol en pubers. Maar weten we wel echt wat alcohol en andere drugs met pubers doet? Waar zeg je ‘ja’ tegen als je ze een drankje laat drinken tijdens een feestje, carnaval, toernooi of de kermis? Gaat het thuis wel eens over NIX18? Wij helpen u graag een keuze te maken!

 

Op woensdagavond 25 september organiseert de Vereniging Geffen Zorgt met dokter Berkelaar, praktijkondersteuner Jacqueline Pulles en kinderarts Gordon Slabbers samen met Novadic-Kentron en de GGD een bijeenkomst met als onderwerp “Het puberbrein, alcohol&drugs!”

Een avond over wat alcohol en overige drugs doet met pubers en jongeren. Naast het delen van informatie over de werking en gevolgen van alcohol en drugs op het puberbrein door kinderarts Slabbers willen we u als ouders van (aanstaande) pubers ook handvatten geven hoe hier mee om te gaan. Graag willen we met u in gesprek over hoe wij samen in Geffen op een goede manier met het alcohol- en drugsgebruik om kunnen gaan van onze jeugd. Wij beloven een interessante avond voor ouders en iedereen die met jongeren te maken heeft, dus naast ouders zijn ook trainers, coaches en andere begeleiders van harte uitgenodigd.

 

Op 6 november komt er een aparte avond voor de jeugd. Locatie kantine Nooit Gedacht.

 

U bent op 25 september van harte welkom in De Koppellinck! Inloop vanaf 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur. Einde 21.30 uur. Deze avond is gratis.


Graag even aanmelden via gzbewustwording@gmail.com

 

Heeft u voor de bijeenkomst van 25 september een specifieke vraag, dan kunt u deze, evt. anoniem, droppen in de brievenbus van de huisartsenpraktijk Geffen.


Vereniging Geffen Zorgt Werkgroep Bewustwording & Huisartsenpraktijk Geffen

 

 

 

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.