Je cv-ketel bijvullen en ontluchten voor stookseizoen begint

Datum: 16-09-2021


Je cv-ketel bijvullen en ontluchten voor stookseizoen begint

Hoe hoog is de druk op jouw ketel?
Ieder jaar moet je even controleren of de druk op je cv-ketel nog tussen de 1,5 en 2 bar is. Voor het stookseizoen. Nu dus! Ontluchten en bijvullen kun je zelf. Net als de eco-knop aanzetten en de temperatuur van je cv-ketel lager zetten.


Je CV verwarmt het water voor je kraan en douche (tapwater) èn het water voor het verwarmen van je huis. De eco-knop bespaart energie bij het verwarmen van je tapwater. Je bespaart energie op je verwarming wanneer je de cv op een lagere temperatuur zet.
 
Ontluchten en bijvullen
Het is belangrijk dat er voldoende water en geen lucht in je cv-installatie zit. Dan krijg je je huis sneller en beter warm.Download de gratis de handleiding voor het ontluchten en bijvullen. In augustus maak je dan kans op waterzijdig inregelen van je verwarming, t.w.v. minstens €150,-. Kemkens komt bij de winnaar langs. Op www.ossschakeltdoor.nl/besparingskalender staat het formulier om de handleiding te downloaden.


Waterzijdig inregelen
“Het best bewaarde geheim voor energiebesparing is om met waterzijdig inregelen je cv-installatie in balans te brengen. Daarmee kun je zo’n vijftien procent besparen op energieverbruik.” Peet Ceelen – Kemkens. Waterzijdig inregelen van je verwarming is het in balans brengen van je cv-installatie. Zo wordt iedere kamer verwarmd zoals jij wilt. Dit hoeft doorgaans maar één keer en dan is het goed.
 
Waarom moeten we ook alweer minder gas gebruiken?

Afgelopen juni presenteerde Alexander van den Buusse tijdens het webinar ‘Van Gas Los’ van Global Goals Oss. Alexander is vrijwilliger in het bestuur van Global Goals Oss en vertelde waarom we minder gas moeten gebruiken. Door je cv-ketel goed in te stellen gebruik je minder gas. Begin daarom met het downloaden van de handleiding ‘bijvullen en ontluchten’ op www.ossschakeltdoor.nl/besparingskalender. Hier vind je ook een het interview met Alexander en een link naar het webinar Van Gas Los.


Bron: Gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.