Kinderopvangtoeslagaffaire: gemeente helpt bij problemen

Datum: 08-12-2020


Kinderopvangtoeslagaffaire: gemeente helpt bij problemen

Door de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst kwamen veel ouders ernstig in de problemen. De Belastingdienst zette onterecht de kinderopvangtoeslag stop en eiste van gezinnen om deze terug te betalen. Om deze gezinnen te helpen heeft de gemeente Oss het meldpunt Kinderopvangtoeslagaffaire (Meldpunt KOTA). Gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire kunnen contact opnemen. Bel 14 0412.


Meldpunt KOTA
De Belastingdienst compenseert gezinnen financieel. Maar voor wie in de problemen raakte, is dat misschien niet altijd genoeg. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen.
 
In de gemeente Oss zijn er ook gedupeerde gezinnen. Door de privacywetgeving krijgt de gemeente Oss geen namen en adressen van deze gezinnen. De gemeente Oss hoopt dat deze gezinnen zich bij het meldpunt KOTA melden. Zo kunnen ze de gevolgen van de kinderopvangtoeslagaffaire met hen bespreken en proberen daar zo goed mogelijk bij te helpen.
 
Melden bij meldpunt KOTA
Gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire die wonen in de gemeente Oss kunnen zich melden bij het meldpunt Kinderopvangtoeslagaffaire. Dat kan via het telefoonnummer 14 0412 of door het contactformulier in op onze website in te vullen: www.oss.nl/contact.


Bron: Gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.