Ministerie gelooft niet in aanpak Paalgraven

Datum: 20-03-2023


Ministerie gelooft niet in aanpak Paalgraven

Knooppunt Paalgraven bij Oss wordt niet fundamenteel aangepast als straks de A50 wordt verbreed in noordelijke richting. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geeft gemeenten in deze regio nul op het rekest.

 


De gemeente Oss diende vorig jaar een zienswijze in op de eerste globale ideeën van het ministerie voor verbetering van de doorstroming tussen de knooppunten Paalgraven en Ewijk. Oss deed dat mede namens Bernheze, Maashorst en Meierijstad.

Een van de belangrijkste verzoeken was om knooppunt Paalgraven eindelijk af te maken met een ongelijkvloerse aansluiting van de A59 op de A50 in zuidelijke richting. Het verkeer moet nu nog van de snelweg af, via de rotonde bij Heesch, als het vanaf de A59 richting Uden wil en andersom ook. Het ministerie legt dit verzoek naast zich neer.

 

De grote investeringen die met aanpassing van het knooppunt gepaard gaan zouden niet in verhouding staan tot ‘de relatief beperkte verkeersstroom van en naar de A59'. Ook voorziet het ministerie grote problemen in de te doorlopen procedures. ‘De ruimtelijke inpassing is mogelijk onhaalbaar vanwege de aanwezigheid van natuur en cultuurhistorisch erfgoed’.

Paalgraven ligt aan de rand van natuurgebied de Maashorst en doorkruist verschillende prehistorische grafvelden. De enige toezegging die voor Paalgraven wordt gedaan is dat er nog eens goed gekeken wordt naar kruispunten en rotondes rond het knooppunt. ‘Daarbij zal ook expliciet worden gekeken naar een verkeersveilige afwikkeling van het (fiets)verkeer.


Bron: Dorpsraad Geffen

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.