Nieuw project van de gemeente Oss helpt jongeren uit de schulden

Datum: 08-12-2020


Nieuw project van de gemeente Oss helpt jongeren uit de schulden

Met AJOSS (Aanpak jongeren met schulden in de gemeente Oss) helpt de gemeente Oss jongeren van 18 tot en met 27 jaar bij het aanpakken van hun schulden én bij het zetten van een stap in hun ontwikkeling.


AJOSS
Wethouder Kees van Geffen: ‘Jongeren met schulden zijn voor ons moeilijk te bereiken en worden op dit moment onvoldoende op maat geholpen bij de standaard schuldhulpverlening. Daarom willen we de komende drie jaar 40 jongeren met schulden helpen met AJOSS.’ De AJOSS-aanpak is nieuw en integraal. AJOSS combineert trajectbegeleiding naar werk of opleiding met schuldhulpverlening. In drie jaar lost de jongere zoveel mogelijk schuld af bij de gemeente Oss. Hierna zijn ze schuldenzorgvrij.
 
Trajectbegeleiding
AJOSS biedt de jongere rust en stabiliteit. Jongeren hebben daarom één aanspreekpunt, de trajectbegeleider. Deze werkt volgens de Samenwerkwijze samen met de jongere naar één stap vooruit. Dat wil zeggen; een stap richting werk, opleiding, vrijwilligerswerk en/of dagbesteding. Het is maatwerk, waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheden en talenten van de jongere.
 
Schuldhulpverlening
De gemeente Oss onderhandelt met schuldeisers om alle schulden van de jongere af te kopen. Na akkoord van alle schuldeisers betaalt de gemeente de schulden in één keer af. De jongere heeft daardoor alleen nog een schuld bij de gemeente Oss. Dit zorg voor rust en overzicht. Deze schuld betaalt de jongere binnen drie jaar aan de gemeente af. Ook wordt de jongere ondersteund met budgetbeheer en gestimuleerd om uiteindelijk zelf zijn geldzaken te regelen.


Bron: Gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.