Nieuwe afvalbakken in de openbare ruimte

Datum: 16-12-2019


Nieuwe afvalbakken in de openbare ruimte

Gemeente Oss wil zo min mogelijk zwerfafval in de openbare ruimte. We gaan er vanuit dat inwoners afval in afvalbakken gooien, en niet op straat. Voldoende en schone afvalbakken op de juiste plekken, waar ze nodig zijn en goed gebruikt worden, helpen daarbij. In de nieuwe richtlijn voor afvalbakken staan de uitgangspunten. Dit betekent dat we vanaf half december afvalbakken gaan verwijderen, verzetten en vervangen door nieuwe, opvallende groene bakken. Ongeveer 440 afvalbakken gaan we verwijderen en 80 afvalbakken verplaatsen.


Nieuwe richtlijn

In de gemeente Oss staan op dit moment 1250 afvalbakken. Uit onderzoek blijkt dat afvalbakken niet allemaal even goed gebruikt worden of op de juiste plek staan. Meer afvalbakken leidt ook niet tot minder zwerfafval. In de nieuwe richtlijn afvalbakken staan de uitgangspunten voor het plaatsen van afvalbakken in de openbare ruimte. De richtlijn is gebaseerd op landelijke ervaringen en uitgangspunten.

 

Nieuwe afvalbakken

Er staan nu veel verschillende afvalbakken. Overal dezelfde felgroene afvalbakken, zijn herkenbaar, goed te zien en nodigen daardoor meer uit om afval in te doen. Dit blijkt uit onderzoek. Voor de historische kernen Ravenstein en Megen is gekozen voor dezelfde afvalbak, maar dan in een zwarte kleur. Daarnaast blijven in het centrum van Oss de metalen Constructo afvalbakken staan. Deze bakken staan goed in de stad en er kan veel afval in.

 

Meer informatie
Op www.oss.nl/afvalbakken staan kaarten waarop te zien is welke afvalbakken we verwijderen of verplaatsen. Ook staat daar de richtlijn voor het plaatsen van afvalbakken. Heb je vragen over de nieuwe richtlijn? Mail dan naar  afvaladviseur@oss.nl

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.