Nieuwe bewoner Herperduin: de Bostrol

Datum: 18-02-2023


Nieuwe bewoner Herperduin: de Bostrol

Bij de ingang van de natuurpoort Herperduin staat sinds deze week een Bostrol. De trol heet de bezoekers van het bos welkom. En wijst ze de weg naar het wandelpad, het blote voeten pad en naar het Speelbos.


Wethouder Dolf Warris vertelde vanmorgen dat de Bostrol is gemaakt van een gevelde eikenboom.  De boom dreigde om te vallen richting een parkeerplaats. Julie Wulfhorst, ontwerper van IBOR, heeft een mooi ontwerp gemaakt, rekening houdend met de vorm van de boom. We hebben al veel dieren in het bos: meerdere dassen, een hertje, een uil, een eekhoorn en een roofvogel. Daarom is ervoor gekozen om een ander soort boswezen bij de entree te zetten. Een boswezen dat het bos tot leven laat komen, die mensen tegemoet zwaait en uitnodigt om mee te gaan wandelen; de bostrol van Herperduin!

 

Ontstaan van de Bostrol

Gemeente Oss heeft ‘woodcarver’ Dave Harmsworth (www.treeworks.nl) de opdracht gegeven om het ontwerp uit te voeren. De afgelopen dagen heeft hij de Bostrol tot leven gewekt. Vandaag legt hij de laatste hand aan de Bostrol, met een beetje hulp van wethouder Warris (zie foto).

Het Speelbos

Gemeente Oss heeft in 2016 het Speelbos aangelegd. Het grote speeltoestel de Das is door een aannemer ontworpen. Leerlingen van Het Hooghuis De Singel hebben houtkunst-versieringen en spelaanleidingen gemaakt. Deze leerlingen zijn nu bezig met het vernieuwen en vervangen van de houtkunstwerken en spelaanleidingen. En met het blote voetenpad, enkele entrees en watertafels.
De Bostrol staat naast een van deze houtkunstwerken, een dasje. En wijst bezoekers de weg naar het Speelbos.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.