Nieuwe exploitant Geffense Plas: Strand Tien

Datum: 25-04-2023


Nieuwe exploitant Geffense Plas: Strand Tien

De Prijsvraag Geffense Plas is afgerond. Het college stemde vandaag in met het advies van de beoordelingscommissie. Strand Tien scoorde de meeste punten en is daarmee de nieuwe exploitant van de Geffense Plas.

 


 

De gemeente is erg blij met deze exploitant. En verwacht dat deze exploitant van de Geffense Plas weer een bruisende zwemlocatie maakt. In hun ontwikkelplan liet Strand Tien zien goed over de toekomst van de Geffense Plas te hebben nagedacht. Ook lieten zij een grote betrokkenheid zien met omwonenden, lokale ondernemers en initiatieven.
De exploitanten van Strand Tien: “Wij zijn erg blij dat we als winnaar van de prijsvraag voor de Geffense plas uit de bus zijn gekomen. Een Droom die uitkomt! We gaan ervoor zorgen dat de Geffense Plas weer een bruisende zwemlocatie wordt, die breed toegankelijk is. Met een combinatie van horeca en recreatie: een mooi en goed onderhouden strand met (water) sportfaciliteiten en een restaurant met strandbar, een snackcorner en terrassen met uitzicht over de plas. Ook is er ruimte voor evenementen. Kom ontmoeten, spelen, leren, bewegen en vooral genieten. We starten het beheer en exploitatie van de Geffense Plas zo snel mogelijk op”.

 

De zoektocht naar een nieuwe exploitant

Op 6 oktober 2022 stelde de raad de selectie- en gunningsleidraad vast. Op 10 oktober ging de Prijsvraag Geffense Plas van start. Alle geïnteresseerden konden zich aanmelden. Hieruit zijn drie deelnemers geselecteerd, die door gingen naar de gunningsfase. Een van deze drie koos ervoor om vlak voor de deadline geen aanbieding te doen. De beoordelingscommissie, bestaande uit een lid van de wijkraad De Ruwaard, een lid van de dorpsraad Geffen, iemand uit het bedrijfsleven, beleidsmedewerker toerisme en recreatie, planoloog, projectleider Geffense Plas, en stedenbouwkundig- landschappelijk bureau, beoordeelde de twee ontvangen ontwikkelplannen. Zij kregen hierbij input van scholieren en de klankbordgroep. De beoordelingscommissie adviseerde het college om de erfpachtovereenkomst Geffense Plas te gunnen aan Strand Tien. Zij zijn op alle fronten als beste beoordeeld.

 

Toelichten ontwikkelplan

Strand Tien licht zijn ontwikkelplan in juni toe aan omwonenden en geïnteresseerden. Hierover volgt later meer informatie.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.