Nieuwe stap op weg naar bouw sociale huurwoningen Euterpelaan

Datum: 06-04-2023


Nieuwe stap op weg naar bouw sociale huurwoningen Euterpelaan

Aan de Euterpelaan ter hoogte van het Sibeliuspark komen 74 sociale huurwoningen. Het college van B en W van de gemeente Oss heeft afgelopen dinsdag 4 april het ontwerpbestemmingsplan hiervoor vastgesteld.


Het plan is een van de laatste fases in de grotere woningbouwontwikkeling rondom de Saal van Zwanenberglaan die destijds als Het Oss van Morgen van start ging. Het plan draagt bij aan de woningbouwambities van het college en aan de prestatieafspraken die de gemeente met de lokale woningcorporaties heeft gemaakt. Daarin is afgesproken dat er per jaar 125 sociale huurwoningen worden gebouwd. BrabantWonen gaat de woningen aan de Euterpelaan bouwen.

 

Flinke stap

“De behoefte aan goede en betaalbare woningen in Oss is erg groot. Dat geldt zeker ook voor woningen in de sociale sector”, zegt wethouder Sidney van den Bergh. “Om in die grote behoefte te voorzien werken we samen met woningcorporaties en ontwikkelaars hard aan een groot aantal woningbouwplannen. Het is mooi dat we hier met 74 sociale huurwoningen een flinke stap zetten.”

 

Het plan aan de Euterpelaan telt 74 sociale huurwoningen, waarvan negentien grondgebonden. De overige woningen bestaan uit appartementen. De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan naar verwachting op 21 september aanstaande vast.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is van 13 april tot en met 24 mei 2023 in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. In die periode kunnen er zienswijzen ingediend worden.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.