Ondernemersenquête over nasleep coronacrisis en gevolgen oorlog Oekraïne

Datum: 19-05-2022


Ondernemersenquête over nasleep coronacrisis en gevolgen oorlog Oekraïne

Twee jaar lang zorgde corona voor onzekere economische tijden. Veel Osse bedrijven, ondernemers en sectoren werden zwaar getroffen. Met steunmaatregelen, eigen reserves, veel creativiteit en nieuwe samenwerkingen kwamen veel getroffen ondernemers de coronacrisis door. Onverwacht is de coronacrisis opgevolgd door de oorlog in Oekraïne met nieuwe gevolgen en uitdagingen voor onze bedrijven. Daarom zet de gemeente Oss een ondernemersenquête uit om de gevolgen voor onze ondernemers in beeld te brengen.


Ondernemers kunnen de digitale ondernemersenquête tot en met zondag 29 mei invullen op www.oss.nl/bedrijven. Via deze link en QR-code komt u rechtstreeks bij de ondernemersenquête ondernemersenquête.

 

 QR-code ondernemersenquête

 

Wat willen wij weten?

Het kabinet heeft de coronasteunmaatregelen stopgezet en de coronamaatregelen zijn vervallen.  Maar daarmee zijn de problemen van ondernemers niet opgelost. Daarom wil Oss weten of onze ondernemers nog financiële gevolgen van de coronacrisis ondervinden of dat later nog verwachten. Denk aan vermindering van reserves, oplopende schulden en personeelstekorten. Ook vragen wij ondernemers welke gevolgen zij ondervinden van de oorlog in Oekraïne, bijvoorbeeld stijgende prijzen van energie, brandstof en grondstoffen, schaarste van grondstoffen en goederen of een krimpende orderportefeuille.

De ondernemersenquête is voor alle bedrijven. Ook ondernemers die het goed gaat, nodigen wij nadrukkelijk uit om de ondernemersenquête in te vullen. Hoe meer ondernemers meedoen, hoe beter het beeld over ondernemen en bedrijvigheid in de gemeente Oss. De gegevens uit de ondernemersenquête verwerken we anoniem. De resultaten zijn in juni bekend.

 

Wethouder Economie Frank den Brok:

‘In december 2021 stelde de gemeenteraad van Oss de Strategienota Economie vast. Met daarin de toezegging: ‘Zolang de (lange termijn) effecten van de coronacrisis zich nog niet laten voorspellen, zetten wij extra tandjes bij voor onze ondernemers en inwoners. Nu de coronacrisis onverwacht is gevolgd door de oorlog in Oekraïne is dat nog belangrijker. Daarom willen we horen wat er bij ondernemers speelt, hoe onze lokale economie er voor staat.

Het geeft ons beter inzicht in de problemen en uitdagingen waar kleine en grote ondernemers mee kampen. En ook in de kansen en oplossingen die ondernemers zien. Zo willen we de economische uitwerking van twee crises daar waar het kan ondervangen en nieuwe kansen benutten. Dat doen we niet alleen, maar samen met partners als De Kracht van Oss, Talentencampus Oss en ondernemersverenigingen’

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.