Onderzoek voor een aantrekkelijk centrum

Datum: 04-10-2023


Onderzoek voor een aantrekkelijk centrum

Gemeente en Centrummanagement Oss werken aan een aantrekkelijk centrum, waarin ruimte is voor veel groen en duurzame vormen van mobiliteit zoals de fiets. Om daarin nieuwe stappen te maken laten ze onderzoek doen naar de relatie van bestedingen van bezoekers en het vervoermiddel waarmee zij naar het centrum zijn gekomen.


Het onderzoek vindt plaats in de eerste drie weken van oktober. In die periode wordt aan bezoekers van het centrum gevraagd deel te nemen aan een korte vragenlijst. Daarnaast worden bezoekers van het centrum via flyers, posters, advertenties en social media gevraagd om deel te nemen.

 

Informatie helpt

“Vooral in de snel veranderende wereld van dit moment, is het creëren van een duurzaam aantrekkelijk centrum niet eenvoudig”, legt verantwoordelijk wethouder Dolf Warris uit. “De informatie uit het onderzoek helpt ons om daarin nieuwe stappen te kunnen zetten. We hopen dan ook op een groot aantal deelnemers. Want alleen samen maken we het centrum van Oss nog aantrekkelijker, groener en duurzamer!”

 

Evaluatie Koers Stadshart

Daarnaast wil de gemeente de onderzoeksresultaten gebruiken bij de evaluatie van de Koers Stadshart die volgend jaar op de agenda staat.

 

Andere steden

Het onderzoek wordt niet alleen in Oss uitgevoerd. Ook in zo’n twintig andere steden gaan de onderzoekers de straat op. Onder meer in Groningen, Apeldoorn, Tilburg en Den Bosch. Het onderzoek is een initiatief van het Platform Binnenstadsmanagement en wordt uitgevoerd door adviesbureau BRO.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.