Online inspiratiebijeenkomst Eenzaam in coronatijd? Je bent niet alleen

Datum: 24-04-2020


Online inspiratiebijeenkomst Eenzaam in coronatijd? Je bent niet alleen

Op dinsdagavond 28 april organiseert Global Goals Oss een online inspiratiebijeenkomst Eenzaam in coronatijd? Je bent niet alleen.
De online bijeenkomst start om 20.15 uur.


Drie sprekers vertellen vanuit diverse invalshoeken over eenzaamheid in de coronatijd  Wat is eenzaamheid en wat doet het met mensen? En wat zijn tips en voorbeelden om eenzaamheid bij jezelf en mensen in je omgeving te verminderen. Ook de mooie initiatieven die in Oss en omgeving ontstaan komen aan bod. 

 

Dorien van Erp begin de avond met een lezing over wat eenzaamheid is en wat de functie ervan is. Ze neemt je mee in de impact van de coronamaatregelen op eenzaamheid en wat je daaraan kan doen. Dorien is werkzaam in een grote instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Brabant. Daar ondersteunt zij jongeren met psychische problemen en hun gezinnen bij de verschillende levensgebieden zoals school en of werk, sociale contacten, financiën etc.

Na de lezing van Dorien vertellen Irene Hoogendorp en Alex van der Heijden over de mooie en inspirerende initiatieven tegen eenzaamheid in de gemeente Oss. Irene is vrijwilliger bij Stichting Thuis in Oss en oprichter van de Facebookgroep Corona hulp Oss & omgeving. Alex werkt als sociaal werker bij Ons Welzijn en is zelfstandig kunstenaar. Hij zet vooral projecten op voor kwetsbare mensen in Oss samen met andere initiatiefnemers. Denk aan: Talentcentrum Oss, ruilwinkel Oss, Quiet Oss en onlangs de Corona actie voor alle 70+ bewoners uit Schadewijk.

 

Aanmelden
Wil je deze bijeenkomst online bijwonen? Hier kan jezelf aanmelden
We maken voor deze bijeenkomst gebruik van webinargeek. Als jezelf hebt aangemeld ontvang je direct een bevestiging in jouw mailbox met de link naar de bijeenkomst. Deelname is gratis.

 

Reeks van inspiratiebijeenkomsten
De inspiratiebijeenkomst is een bijeenkomst in een reeks. De volgende bijeenkomst is op woensdagavond 6 mei ‘Lokaal blijven kopen’. Sprekers voor deze bijeenkomst volgen later. Klik hier voor de volgende bijeenkomsten 

En na 6 mei? Als blijkt dat de bijeenkomsten aanspreken zullen we ze blijven organiseren met wisselende onderwerpen. 


Bron: Global Goals Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.