Op 4 en 5 mei staan we samen stil bij vrijheid

Datum: 26-03-2022


Op 4 en 5 mei staan we samen stil bij vrijheid

Op 4 en 5 mei staan we samen stil bij vrijheid, juist nu. Vrijheid is immers niet vanzelfsprekend, dat zien we iedere dag. Stilstaan bij onze vrijheid kan alleen als we ook stilstaan bij de vrijheid van anderen.


4 mei, dodenherdenking
De dodenherdenking in Oss is op woensdag 4 mei van 19.00 uur tot 20.45 uur bij het oorlogsmonument aan de Nieuwe Hescheweg. De gastspreker dit jaar is Bisschop Gerard de Korte.
 
5 mei, viering van de Nationale bevrijding is dit jaar vanuit Oss
De 5 mei-lezing wordt elk jaar in een andere provincie gehouden. In 2022 is de provincie Noord-Brabant gastheer van de Nationale Viering Bevrijding. Samen met het Nationaal Comité organiseert de provincie een programma rondom de 5 mei-lezing. De lezing wordt dit jaar gegeven in Theater De Lievekamp in Oss door Ridder der militaire Willems Orde luitenant-kolonel Gijs Tuinman.
Dit ochtendprogramma wordt rechtstreeks uitgezonden door Omroep Brabant, de lezing door de NOS op NPO 1. Aansluitend wordt in ’s-Hertogenbosch om 13.30 uur het bevrijdingsvuur ontstoken. 
 
5 mei middag, activiteiten in heel Oss
In Oss vinden er in de middag van 5 mei verschillende activiteiten plaats waar we samen stilstaan bij vrijheid en de vrijheid vieren. Op diverse locaties zijn vrijheidsmaaltijden en is er een programma met dans, muziek, lezingen en sport- en spelactiviteiten voor de jeugd.
Meer informatie over het middagprogramma staat op https://www.datisoss.nl/5mei
 
Thema: Vrijheid in verbondenheid
Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat inspireert om herdenken en vieren aan elkaar te verbinden en om de historische gebeurtenissen in verband te brengen met de actualiteit wereldwijd.
Het thema voor dit jaar is Vrijheid in verbondenheid.


Bron: Gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.