Op zoek naar…De Vorst van Oss!

Datum: 10-06-2023


Op zoek naar…De Vorst van Oss!

De Nationale Archeologiedagen op 16, 17 en 18 juni brengen het verleden tot leven. Ook Oss doet natuurlijk weer mee. Op vrijdag 16 juni vieren we dat het monument Vorstengraf Oss 20 jaar bestaat. Er is een aantal sprekers, waaronder Peter van Nistelrooij van de Stichting Vorstengraf Oss. En speciaal voor dit jubileum heeft Stichting Oss Cultureel samen met leerlingen van de theaterklas van het Hooghuis locatie Stadion een korte voorstelling gemaakt: ‘Op zoek naar…De Vorst van Oss!‘


20 jarig jubileum van het Vorstengraf van Oss

In het zuiden van de gemeente, langs de A59, ligt het monument Vorstengraf Oss. Het is de grootste grafheuvel van Nederland. De vorst die hier begraven lag, was een belangrijk man. Dat zie je aan de bijzondere spullen die hij mee kreeg in zijn graf. Meest bekend is het kromgebogen zwaard. Dit zwaard is een paar jaar geleden in het groot op de rotonde bij Museum Jan Cunen geplaatst. Het monument Vorstengraf Oss bestaat dit jaar 20 jaar. En dat mag gevierd worden.

 

De theatervoorstelling

Stichting Oss Cultureel doet dat met een korte theatervoorstelling, die ze samen met leerlingen van het Hooghuis locatie Stadion heeft gemaakt. Sharon Semeijn, theatermaker en regisseur uit Oss: “Ik wil graag jongeren betrekken bij dit project, om zo meer aandacht en bewustwording te krijgen voor de rijke geschiedenis van Oss. Doordat we écht samen een voorstelling maken komt het verhaal van de Vorst van Oss tot leven. Ook ontdekken ze welke verhalen erachter schuilgaan.”
De voorstelling is op vrijdag 16 juni onderdeel van het jubileum. Het geheel vindt plaats van 15.30 tot 16.30 uur in het park bij Museum Jan Cunen en is gratis te bezoeken.

 

Nationale archeologiedagen

Dit evenement is onderdeel van de landelijke Nationale Archeologiedagen. Het is een initiatief van de Stichting Vorstengraf Oss, Stichting Oss Cultureel, Museum Jan Cunen, Stadsarchief Oss en de gemeente Oss. Kijk voor meer informatie over de nationale archeologiedagen op www.trefhetinoss.nl/archeologiedagen en www.archeologiedagen.nl.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.