Oranje Kliko

Datum: 17-12-2020


Oranje Kliko

Het komende jaar gaat het complete afvalsysteem van de gemeente Oss op de schop. Naast de kleinere restafvalcontainer zullen we in ons dorp ook het plastic, metaal en drankkarton afval (PMD) weer in zakken aan de straat moeten zetten. De oranje kliko was altijd al een onderdeel van een proefproject en de gemeenteraad heeft besloten om dit project te stoppen.


In eerste instantie is de geffenaar beloofd dat ze deze container na het stoppen van het proefproject mogen houden voor de opslag van de plastic zakken. Maar helaas is de gemeenteraad van gedachte verandert en kunnen de inwoners de container nu voor tien euro terugkopen op de gemeentewerf. Wij zijn hierover in gesprek gegaan met de gemeente, maar helaas hebben we ze niet aan hun eerste belofte kunnen houden. Wel mogen we het terugverkopen van de containers in Geffen regelen, zodat de geffenaar niet naar Oss hoeft te rijden voor hun geliefde container.
 
Hoe gaat dit traject verlopen?

  • De container wordt begin 2021 opgehaald door de gemeente (februari-april)
  • Wij gaan inventariseren wie er graag een container terug wil kopen (februari-maart)
  • Op één zaterdag brengt de gemeente de containers naar Geffen en op deze dag kun je de bestelde container betalen en ophalen (maart-april)

Helaas is er een periode dat we zonder container zitten en natuurlijk zijn er minder omslachtige manieren te bedenken om de container te behouden. Maar dit was de enige optie die de gemeente ons wil bieden en we hebben toch besloten om deze te accepteren. Het scheelt je toch weer een ritje naar de gemeentewerf.
 
We zullen je via onze website, social media en Torenklanken op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom onze geliefde oranje kliko.

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.