Oss doet mee aan de Verspillingsvrije Week

Datum: 10-09-2022


Oss doet mee aan de Verspillingsvrije Week

Wist je dat we in Nederland meer dan een kwart van ons eten zomaar weggooien? Veel mensen kunnen met een kleine verandering zorgen voor een groot verschil. Bijvoorbeeld door restjes niet te vergeten en ze op te eten. Je bespaart er geld mee en het is beter voor het klimaat!

Deze boodschap wordt in heel Nederland vertelt tijdens de Verspillingsvrije Week van 12 tot en met 18 september. Ook gemeente Oss doet dit jaar mee.


Tips en gadgets

Gemeente Oss deelt tijdens de Verspillingsvrije Week veel handige tips om minder voedsel weg te gooien. Op dinsdag 13 september en zaterdag 17 september kun je op de Osse markt in gesprek met medewerkers van gemeente Oss. Ook geven zij gratis gadgets weg. Daarmee wordt minder voedsel verspillen een eitje! Veel winkels in Oss doen ook mee: zij delen gratis flyers uit met originele recepten en andere tips. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Op www.restjeswijzer.nl staan nog veel meer handige tips en tricks om minder voedsel te verspillen. Daarnaast deelt gemeente Oss dagelijks berichten via de eigen social mediakanalen.

 

Wethouder Frank den Brok: ‘In Nederland verspillen we per persoon gemiddeld 34 kg voedsel per jaar. In onze gemeente betekent het dat we samen jaarlijks maar liefst 3.162.000 kg voedsel weggooien. Dat is zonde, zeker in deze tijd van stijgende voedselprijzen. Door mee te doen aan de Verspillingsvrije Week brengen we graag onder de aandacht dat je heel creatief met restjes kunt zijn en zo geld kunt besparen. Ik hoop dat veel inwoners onze flyer bij hun supermarkt, bakker, slager, groenteboer of boerenverkooppunt meenemen en zich laten inspireren door restjeswijzer.nl.’

 

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over de Verspillingsvrije Week op www.restjeswijzer.nl en www.samentegenvoedselverspilling.nl.


Bron: Gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.