Praat mee over de leefomgeving: Hoe zien de Osse dorpen er straks uit?

Datum: 20-03-2022


Praat mee over de leefomgeving: Hoe zien de Osse dorpen er straks uit?

Oss is een gemeente met ruim twintig prachtige dorpen, stadjes en andere kernen. Net als alle gemeenten staat ook Oss voor een flinke uitdaging. Onze vertrouwde omgeving verandert snel. En sommige dingen willen we koesteren, andere zullen verdwijnen. Bijvoorbeeld de sterke sfeer in de dorpen. Hoe zorgen we ervoor dat er prettig gewoond, gewerkt en geleefd kan worden? Oss stelt een visie op, waarin de grote lijn voor de toekomst staat en vraagt mensen uit de stadjes en kernen om mee te denken. Dat kan komende weken op drie plekken in de gemeente.


Belangrijke thema’s zijn: veilig en gezond; verkeer, lucht, extreem weer; voldoende keus aan woningen is, maar ook het karakter van de dorpen behouden, sluiting van dorpsscholen, fusies van verenigingen en de auto? We willen weten hoe de leefomgeving bijdraagt aan het ontmoeten, aan gezond oud worden en je thuis voelen? Veel kunnen de bewoners en ondernemers zelf oppakken: verenigingen, activiteiten, het aantal winkels, vervoer, energie. Maar waar is hulp van een gemeente? Hoe vinden we een goede balans, bijvoorbeeld tussen bedrijven en bewoners, rust en reuring of bijvoorbeeld vernieuwen en bewaren? Voor nu en voor onze (klein)kinderen.
 
De avonden, onder leiding van een onafhankelijke dagvoorzitter, bieden iedereen de ruimte om deel te nemen aan het gesprek. Wil je meepraten over de leefomgeving in de Osse stadjes en kernen, kom dan naar een van drie bijeenkomsten. We zien op elke avond liefst mensen met verschillende achtergronden uit de hele gemeente: jong en oud, al heel lang in Oss of nieuwkomer, gezinnen, ondernemers en vrijwilliger... Er is wel een beperkt aantal plekken. Daarom vragen we mensen die mee willen praten over de toekomst van de dorpen om zich aan te melden. Bij grote belangstelling organiseren we een vierde avond.
 
De drie avonden zijn:
31 maart   De Snoeck          Lith
4 april       Het Slotje           Herpen
12 april     De Koppelinck     Geffen
 
De avonden duren van 19:00-21:00 uur. Aanmelden: visiestadjesenkernen@oss.nl, met naam, woonplaats en wat u verder wilt melden. Aanmelden tot 29 maart voor Lith en Herpen, en tot 10 april voor Geffen.


Bron: Gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.