Samen Slimmer met Geldkrant voor inwoners gemeente Oss

Datum: 29-03-2023


Samen Slimmer met Geldkrant voor inwoners gemeente Oss

Vandaag, 27 maart, start de Week van het Geld. Een week die in het teken staat van goed omgaan met geld. Inwoners van de gemeente Oss ontvangen daarom woensdag 29 maart de speciale Samen Slimmer met Geldkrant. De Geldkrant wordt huis-aan-huis met Weekblad Regio Oss bezorgd.


‘Veranderingen in uw leven, zorgen vaak ook voor veranderingen in uw geldzaken. Denk aan gezinsuitbreiding, een nieuw huis of het verliezen van uw baan. Maar ook stijgende kosten van de dagelijkse boodschappen. Niet gek als u dan het overzicht van inkomsten en uitgaven kwijtraakt. Het is dan fijn als u daar over durft te praten en weet waar u naartoe kunt voor hulp. De Samen Slimmer met Geldkrant is een begin,’ vertelt wethouder Jacco Peter Hooiveld.

 

Samen Slimmer met Geldkrant

De Samen Slimmer met Geldkrant is bedoeld om inwoners op weg te helpen. Er staat informatie in over bij welke organisaties inwoners terecht kunnen met vragen of voor hulp. Daarnaast staan er geldverhalen en geldtips in.

 

Jacco Peter Hooiveld: ‘Wij hopen dat inwoners hulp zoeken als zij zich in de verhalen herkennen. Ze zijn niet de enige. Stap over uw schaamte heen. Hoe eerder u hulp zoekt, hoe sneller u van uw geldzorgen af bent. Ook als u nu geen geldzorgen hebt, kan deze krant vol informatie handig zijn. Of misschien kunt u er iemand anders mee helpen.’

 

Geldkrant niet met Weekblad Regio Oss ontvangen?

Inwoners met een nee/nee-sticker of nee/ja-sticker op de brievenbus ontvangen geen Samen Slimmer met Geldkrant. Na woensdag 29 maart kunnen zij de geldkrant ophalen bij het gemeentehuis of een gemeenschapshuis. Of downloaden op de website van de gemeente Oss: www.oss.nl/geldkrant.

 

Samen Slimmer met Geld

Samen Slimmer met Geld (SSMG) is een initiatief van de gemeente Oss. Samen met ONS welzijn, SchuldHulpMaatje, Stichting Met Elkaar en Bibliotheek Oss willen zij geldzorgen bij inwoners voorkomen. Dat doen zij bijvoorbeeld met het Gelddagboek en elk kwartaal een Geldpagina in Weekblad Regio Oss. Neem voor informatie over of tips voor SSMG contact op met samenslimmermetgeld@oss.nl. Heeft u geldzorgen of geldproblemen? Maak dan een afspraak via www.oss.nl/afspraakmaken en kies voor ‘Gesprek geldzorgen’. Of bel 14 0412.

Wethouder Jacco Peter Hooiveld en Myrna Peters


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.