Schuldenvrije toekomst sneller in zicht

Datum: 17-07-2022


Schuldenvrije toekomst sneller in zicht

De gemeente Oss sluit zich aan bij Collectief Schuldregelen van de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK). Hiermee maakt de gemeente vaste afspraken met grote schuldeisers over de automatische goedkeuring van een betalingsvoorstel. Voor inwoners met schulden betekent dit dat er sneller een oplossing voor hun schulden is.


Collectief Schuldregelen
Inwoners met problematische schulden hebben gemiddeld dertien schuldeisers. Een schuldhulpverlener moet met al die schuldeisers onderhandelen over een regeling. Dan pas kan de schuldregeling starten. Gemiddeld duurt het 23 weken om akkoord van alle schuldeisers te krijgen. Met de overeenkomst Collectief Schuldregelen zijn er afspraken met grote schuldeisers om automatisch goedkeuring te geven op een voorstel. Denk aan zorgverzekeraars, energiemaatschappijen en grote webwinkels. Om het traject nog meer te versnellen gaat de Gemeente Oss ook in gesprek met lokale en regionale schuldeisers om aan te sluiten. Denk aan woningcorporaties, BSOB en Brabant Water. Aansluiten bij Collectief Schuldregelen is positief voor de inwoners met schulden en vermindert de administratieve last bij schuldeisers.

 

Sneller een schuldenvrije toekomst
Jacco Peter Hooiveld, wethouder gemeente Oss: ‘Het traject voor Osse inwoners met schulden wordt door Collectief Schuldregelen korter en overzichtelijker. Voor hen is er sneller perspectief op een schuldenvrije toekomst. Het geeft rust. Inwoners zitten minder lang in de stress, doordat ze eerder weten of de schuldregeling wel of niet lukt. Deze regeling draagt bij aan bestaanszekerheid voor inwoners met geldzorgen.’

Hulp nodig bij geldzorgen?


Bent of kent u iemand met geldzorgen? Groot of klein, de schuldhulpverleners van de gemeente Oss helpen graag! Neem contact op via 14 0412 of maak een afspraak via de website: www.oss.nl/afspraakschuldhulpverlening. Kijk voor meer informatie opn www.oss.nl/hulpbijgeldzorgen.

Voor financiële vragen en advies kunnen inwoners ook terecht bij de inloopspreekuren in de wijk. Kijk hiervoor op www.ons-welzijn.nl/contact > Overzicht inloopspreekuren > Gemeente Oss.


Deze dienstverlening draagt bij aan deze Global Goals:
global goals
Kijk voor meer informatie op www.oss.nl/globalgoals


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.