Stadswandeling Bende van Oss

Datum: 01-03-2023


Stadswandeling Bende van Oss

Oss heeft een nieuwe stadswandeling; Bende van Oss’. Op donderdag 23 februari is deze themawandeling gelopen onder leiding van gidsen van het Maasland Gilde. De routekaart van deze wandeling is gratis verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiecentrum in Oss. De wandeling is 3 km lang en begint en eindigt in het Toeristisch Informatiecentrum, Kruisstraat 18 in Oss. 


De bende van Oss

Rond 1890 en in de jaren ’30 van de vorige eeuw ging Oss gebukt onder een spraakmakende misdaadgolf. Wat zijn de verhalen achter deze donkere geschiedenis? En wat is er van deze roerige periode terug te vinden? De initiatiefnemers doken hierin en vonden verhalen uit die tijd, foto’s, boeken en natuurlijk de film. Maar zagen ook dat ondernemers en organisaties het verhaal gebruiken in nieuwe producten en producties. Het verhaal is niet langer alleen een verhaal uit donkere tijden, maar een verhaal met een oorsprong dat wordt doorverteld. Op www.trefhetinoss.nl/bendevanoss zijn de verhalen in een wandeling gebundeld.

 

TrefhetinOss

Op Trefhetinoss.nl ontdek je bijzondere uitjes, routes en avonturen in de Osse regio. Hier vind je tips voor een leuke dag uit. Je leest er inspirerende ervaringen van anderen en mooie verhalen. Met blogs, interviews en achtergrondinformatie laten we je met heel andere ogen naar de omgeving kijken. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op Trefhetinoss.nl en volg onze social media kanalen. En weet je zelf een leuk uitje dat je hier niet op treft, maar dat je wel met de rest van Oss wilt delen? Vertel het ons via info@trefhetinoss.nl

 

De stadswandeling Bende van Oss is een initiatief van het Stadsarchief, Bibliotheek Oss, Toeristisch Informatiecentrum Oss en TrefhetinOss.


Bron: gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.