StemWijzer Gemeente Oss online

Datum: 10-02-2022


StemWijzer Gemeente Oss online

Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente. En wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeente Oss samen met de politieke partijen een StemWijzer laten maken door ProDemos. De StemWijzer kunt u invullen op Oss.stemwijzer.nl.

 
In de StemWijzer staan stellingen over bijvoorbeeld afval, verdiepen van het spoor bij Oss West, woningnood en duurzame maatregelen in de gemeente Oss. Wat vindt u van deze onderwerpen? En wat vinden de politieke partijen? Met welke partijen heeft u de meeste overeenkomsten? Doe de StemWijzer en u komt erachter!


StemWijzer

De StemWijzer heeft 30 stellingen. Deze kunt u beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer vergelijkt vervolgens met welke partijen u de meeste overeenkomsten hebt. De politieke partijen in Oss hebben zelf toelichtingen gegeven op hun standpunten. Daardoor kunt u gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook kunt u de partijen met elkaar vergelijken.

 

Extra stellingen

Is in uw uitslag het verschil tussen de hoogst scorende politieke partijen 5% of minder? Dan kunt u een 'shoot-out' doen en krijgt u nog eens 3 of 5 stellingen om te beantwoorden. Daarmee kunt u twee partijen extra met elkaar vergelijken. Zitten er meerdere partijen bij elkaar in de buurt? Dan kunt u de shoot-out met meerdere combinaties van partijen doen.

 

ProDemos

De StemWijzer is door ProDemos op maat gemaakt voor de gemeente Oss. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat. Ook laat ProDemos zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.


Bron: Gemeente Oss

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.