Theatervoorstelling ‘Onder de mantel’ maakt indruk

Datum: 05-07-2022


Theatervoorstelling ‘Onder de mantel’ maakt indruk

Bijna 100 bezoekers zagen afgelopen dinsdag de theatervoorstelling ‘Onder de mantel’ in de Lievekamp. Het is een initiatief van jonge mantelzorgers in samenwerking met We Matter van ONS welzijn en Theater van de stad.


Indrukwekkend!

Het was een prachtige voorstelling die veel indruk maakte bij de bezoekers. De jonge mantelzorgers maakten het publiek duidelijk dat het zorgen voor iemand niet zo erg is. Vooral het zorgen hebben om iemand is zwaar. Het houdt een jonge mantelzorger 24/7 bezig. De voorstelling liet dit op een indringende manier zien, met mooie dans- en muziekoptredens door jonge mantelzorgers. Ook deelden ze zelfgeschreven gedichten en verhalen. Hierdoor kreeg je een goed beeld van situaties in het leven van een jonge mantelzorger. De gekleurde mantels waren de rode draad in de voorstelling. Ze zorgde elke keer weer voor mooie effecten tussen de optredens door. Na de voorstelling werd er onder het genot van een drankje en een bitterbal nagepraat over de voorstelling.

 

“Indrukwekkende kracht van de voorstelling en van de jonge mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers zijn overal, ook achter personen waarvan je het niet verwacht.

De emotioneel impact van de verhalen, dans en zang komen echt binnen.

Vrolijk maar toch beladen!” - bezoekers

 

We Matter

Ben jij een jonge mantelzorger of denk je dat je jonge mantelzorger bent? Je bent van harte welkom om aan te sluiten bij We Matter. We Matter is een initiatief van ONS welzijn voor jonge mantelzorgers. Zij organiseren bijeenkomsten met leuke activiteiten. Denk aan koken, schilderen, spelletjes, high tea of gewoon even kletsen! Als je wilt praten over jouw thuissituatie kan dat ook, maar het hoeft niet! Niks moet en alles mag. Als je hulp nodig hebt, dan doen ze hun best om je te helpen. Meedoen is gratis. Interesse? Neem contact op met ONS welzijn. Bel :088 374 25 25 of mail naar: wematter@ons-welzijn.nl.

 Onder de mantel

Fotograaf Ron Rutten

 

ONS welzijn is dé welzijnsorganisatie in Noordoost-Brabant. 
ONS welzijn is een maatschappelijk dienstverlener met 300 medewerkers en circa 1000 vrijwilligers. Onze teams in de wijk geven advies en hulp aan mensen van alle leeftijden met een vraag of situatie die zijzelf (even) niet alleen kunnen oplossen. Bij zorgen over kinderen of om een naaste, over eenzaamheid of moeite met rondkomen. Ook organiseren we activiteiten en initiatieven om iets te leren of voor de ander of de buurt te doen. Wij leggen verbindingen tussen mensen en instanties en werken samen met vrijwilligersorganisaties, gemeenten en partners aan preventieve, duurzame oplossingen voor inwoners. ONS welzijn is samen met Sterker, Sociale Teams Helmond en Wel.kom onderdeel van Lentl. Samen bundelen we onze krachten op het gebied van strategievorming, marktontwikkeling, innovatie, bedrijfsvoering en bestuur. 

 


Bron: ONS Welzijn

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.